19 juni 2007

de eerste ghislain lambert classic

Ter ere van een van ’s werelds mooiste wielrenners werd afgelopen zaterdag de eerste Ghislain Lambert Classic gereden. Het bleek dat eerst de windrichting werd bepaald en daarna pas de route. Nou, deze classic had natuurlijk meteen mijn sympathie!
Omdat de wind uit het zuidwesten kwam ging de tocht van Utrecht richting Kinderdijk en weer terug naar Utrecht. Allez hop en daar gingen we!

Erwin was op de fiets vanuit Amsterdam naar Utrecht gekomen en had er voor de start alweer 35 km opzitten. Gelukkig had hij het wel droog gehouden! Dat kon van de start niet gezegd worden. We waren de straat nog niet uit of het begon al. Bij Nieuwegein konden de regenjasjes echter al weer uit.
Het enige wat we echt tegen hadden was de wind. Verder was alles goed, ook de benen en dus reden we met een gemiddelde van 30 km tegen een straffe wind in lang het Merwedekanaal. Na Meerkerk zijn we iets rustiger aan gaan rijden richting Noorderloos. Via de Ooivevaarsroute en de Molenroute reden we prachtig door de Alblasserwaard richting Kinderdijk.
Op het terras in Kinderdijk genoten we van een lekker zonnetje en een kopje koffie met appelgebak. Dat het appelgebak goed was wisten de lokale mussen ook, die waren zo brutaal dat ze gewoon op het schoteltje gingen zitten.
Na de inwendige mens verzorgd te hebben ging het ons lekker voor de wind, althans: tot Schoonhoven. Over de dijk reden flink boven de 30 km per uur. Voor we het wisten waren we dan ook in Schoonhoven en… behoorlijk uit gepierd.
We namen het pontje en staken de lek over. Op het terras bij de snackbar namen we nog wat te drinken voordat we weer verder reden richting Utrecht. Het tempo werd natuurlijk behoorlijk teruggeschroefd.
Op de dijk leek het alsof we net voorlangs een flinke regenbui konden rijden. Dat lukte net niet helemaal, maar toch voldoende tot onze tevredenheid. Vlak na Ijsselstein bleek er echter achter ons een gigantische zwarte muur te liggen waar ook nog onweer in zat. Nog een keer werd de gashendel flink opengetrokken, maar op 2 km voor de finish werden we toch nog kleddernat.

Hoewel we met regen zijn vertrokken en met regen zijn aangekomen hebben we toch mooi Hollands fietsweer gehad. De route was naast mooi ook goed uitgekiend door met de wind rekening te houden. En ’s avonds hebben we ook nog onder het genot van een biertje onze fietsvakantie uitgezet.
Met andere woorden: het was een mooie dag geweest en er volgen er meer!

Met dank aan: Rotterdam Vormgeving

1 opmerking:

Bananeman zei

Ghislain zou trots op jullie zijn! Maar hebben jullie deze classic wel clean gereden?

Er is een fout opgetreden in dit gadget