24 oktober 2012

De mooiste, leukste en beste liedjes over wielrennen, de koers en de fiets.

De fiets en anders niets!

Wat is er mooier dan wielrennen, de koers of de fiets? Het antwoord is natuurlijk niets! En ook in de muziek blijken er pareltjes te bestaan die deze gedachte onderstrepen. Daarom heb ik een twee uur durende radio-uitzending kunnen maken. Dat heb ik dan ook gedaan... en met heel veel plezier!

Kende je “Wielrenner” van Ton Engels al? Hoorde je ooit de gedichten “Achtervolgingsgebed” & “Alleen op kop” over de Ronde van Vlaanderen? Wist je dat Marco Borsato een prachtig nummer over de fiets heeft gezongen? En dat het “verlangen naar de koers” een schitterend nummer van Alex Roeka is? Of dat “Ploegsteert” van Het Zesde Metaal misschien wel het mooiste wielernummer is dat bestaat? Nee? Luister deze uitzending en je weet het!

Maar goed, eigenlijk zijn alle liedjes, gedichten & performances in deze uitzending van topkwaliteit. Alleen de presentatie blijft wat achter. Mijn welgemeende excuses hiervoor, waarschijnlijk was ik iets te enthousiast en wilde ik teveel vertellen. Daarom is deze uitzending een geëdit versie van de live uitzending. Dat wil zeggen: ik heb er ruim 15 minuten aan “gelul” uitgesneden. Nu is het nog wachten tot de profetische woorden van Karel van Loenen werkelijkheid worden en Lance Amstrong bekend dat hij eigenlijk homofiel is.

Met dank aan: Rotterdam Vormgeving

3 opmerkingen:

Edgar Vonk zei

Topuitzending! Ik verheug me nu al op de volgende editie. Verzoekje alvast daarvoor: een nummer van de Man & Fiets plaat van Wilfried de Jong & Ocobar. Erg leuk!

bokkie zei

He Ed, Dank voor het compliment! Nummertje 13 is "Munkzwalm" van... Inderdaad, Wilfried de Jong & Ocobar!

Edgar Vonk zei

Eh, oja! En ik had nog wel aandachtig geluisterd dacht ik.. ;-)