20 november 2006

Tacx Cycleforce Swing - Vermogen Grafiek


Ik bezocht laatst de geheel vernieuwde (en veel betere!) website van Tacx, de fabrikant van mijn fietstrainer, en behalve de website viel mij op dat de nieuwe reeks aan fietstrainers niet 7, zoals de mijne, maar 10 remstanden hebben.

Ook stonden er op de nieuwe Tacx site allemaal nieuwe fijne trainingsschema's voor deze fietstrainers. Uiteraard gaan deze schema's uit van 10 i.p.v. 7 remstanden. Dus ik stuurde een mailtje naar de mensen van Tacx:
Ik heb een "oude" Swing fietstrainer van Tacx. Deze heeft 7 i.p.v. 10 remstanden zoals de nieuwe versie heeft.

Ik zou graag de nieuwe fietstrainer trainingsschema's gebruiken maar deze gaan uit van 10 remstanden. Is het eenvoudig om deze te vertalen naar een 7-standen fietstrainer? Zijn de remstanden gelijk verdeeld? Is standje 7 op mijn trainer hetzelfde als standje 10 op de nieuwe, etc?
En al snel kreeg ik een antwoord op mijn vraag. Helaas, werd mij verteld, is de vertaling niet eenvoudig maar Tacx stuurde mij wel heel netjes deze vermogensgrafiek en tabel voor mijn huidige "oude" Swing fietstrainer. Ik zie daarin dat ik maar liefst 818 Watt genereer als ik slechts 60 km/h fiets op standje 7. Kattepis! ;-)

Wat opvalt aan de nieuwe trainingsschema's is trouwens dat ze een stuk langer duren dan de eerdere schema's op de oude Tacx website (die ik nog wel lokaal bewaard heb). Begonnen de oude schema's nog bij een half uurtje, de nieuwe starten bij minimaal een uur. Geef mij maar 7 standjes!

4 opmerkingen:

rotimanis zei

Remstanden zeg je.
Is dat raar of hoef je zelf niet te trappen?

bokkie zei

10?
De mijne gaat tot 11!

Anoniem zei

Leuke site!. Er zijn nog weinig goede sites over dit onderwerp te vinden.
Ben blij met jullie toevoeging!
Ik kan helaas geen bookmark aanmaken naar fietsplannen.blogspot.com in Firefox. :( Weten jullie hoe dit komt?

Groetjes Barbara

Anoniem zei

Ik heb de oude trainingschema's spijtig genoeg niet lokaal opgeslagen. Zijn ze nog ergens te downloaden.