17 juni 2006

LF2 Stedenroute

Vorige week zondag zijn Alex en ik van Amsterdam naar Rotterdam gefietst via de Landelijke Fietsroute LF 2: De Stedenroute. Althans, dat was het plan. Op de ANWB website valt te lezen:
De Stedenroute is geheel in twee richtingen bewegwijzerd.

Helaas lukte het ons niet bijzonder goed om deze bewegwijzering te vinden.


Net onder Uithoorn raakten we geloof ik al van de route af. Achteraf hadden we denk ik daar de Fortenroute moeten volgen (een bordje Stedenroute hebben we niet gezien), de knappe racefietsende dame met vlechtjes achterna. Hierdoor kwamen we veel te ver naar het oosten uit. Wel pakten we op deze manier het zeer fraaie stuk langs de Nieuwkoopse plassen mee.

Via Zwammerdam ging het verder naar Boskoop. Boskoop, een plaats die we vervolgens helaas nog meerdere malen op bordjes tegen zouden komen.. Boskoop heeft ons behoorlijk genekt vrees ik. Vanuit Boskoop wilden we naar het westen om zo de LF2 weer te pakken naar het zuiden. Na een aantal omzwervingen hadden we hem eindelijk weer te pakken. Of beter gezegd: hen, want er is een LF2a en een LF2b. Wij pakten daar de LF2b (Alex riep nog: weet je dat wel zeker?) en helaas... de verkeerde kant op. D.w.z. een stuk naar het noorden. Het ging ook al verdacht makkelijk (de wind kwam uit het zuiden namelijk).

Omdat toen ook duidelijk begon te worden dat we het begin van de wedstrijd Servië-Montenegro - Nederland op deze manier niet gingen halen (die we gingen kijken bij Rene en Jo in Rotterdam) werd de stemming wat minder. Eigenwijs als we zijn besloten we toch om niet dezelfde weg weer terug te gaan (via de LF 2). We zijn geen mietjes ten slotte, dus op naar Hazerswoude-Dorp! Vanaf daar richting Zoetermeer en via Benthuizen naar het zuiden. Ergens op de N209 kwamen we weer op de LF 2. En voor het eerst een bordje Rotterdam. Hoera! Helaas stond er wel 21km op. Dat was wat minder want de wedstrijd was inmiddels begonnen en nu moesten we ook nog maar zien of we het begin van de tweede helft gingen halen. Tempo maken dus!

Tussen de steden komt u op adem in prachtige landschappen, zoals het Groene Hart van Holland [..]


Niet dus.. Gelukkig konden we nog wel het laatste half uur van de wedstrijd meepakken maar echt relaxed was het laatste stuk van de tocht zeker niet. Ik zat toen helemaal kapot en kon alleen maar achter de brede rug van Alex blijven plakken. En op het laatst lukte zelfs dat niet meer en moest ik lossen. Het homefront begon vervolgens elke 10 seconden te bellen maar wij konden alleen maar denken aan fietsen om zo toch nog iets van de wedstrijd mee te pakken. Onderweg kwamen we door compleet uitgestorven dorpjes en zagen we opvallend veel fietsende vrouwen. Die zullen wel gedacht hebben: "Homo's zeker"..

Het was overigens niet alleen kommer en kwel. We hebben echt geweldig mooie stukken gefietst en we hielden er het grootste stuk een behoorlijk tempo in. Jammer was wel dat ik vergeten was mijn armen in te smeren met zonnebrand. De vellen komen er nu van af. En ook jammer is dat ik sindsdien snotverkouden ben maar dat zal ik wel weer in Rotterdam zijn opgelopen.. ;-)

De volgende keer toch maar dat stomme boekje over de Stedenroute kopen?

Ook ik bleek een leugenaar. Ik had gezegd dat de route maximaal 80km zou zijn (ik had hem namelijk al eens eerder gefietst, ook toen kon ik de route niet goed vinden), het werden er 106. Alex, het spijt me!

2 opmerkingen:

bokkie zei

Volgende keer toch een kaart mee! (en kompas & zonnebrandolie & warme trui)

Maar goed, je hebt toch maar weer
106km getraind!

P.s. lijkt me lachen als jij een route uit gaat zetten in Limburg. En dan natuurlijk wel vroeg vetrekken!

Bananeman zei

Ik had een kaart bij me. Sterker nog: twee! Alleen die route staat daar dus niet op want de fucking ANWB heeft het alleenrecht voor die landelijke fietsroutes of zo. En dan moet je als racefietser met zo'n achterlijk ANWB boek op stap. Handig.

Over Limburg: de route is er al maar niemand van jullie wil meedoen behalve Erwin begrijp ik? ;-)

Trouwens: wie heeft er zin om mee te gaan fietsen in Frankrijk zeg 10 dagen na ons avontuur in Valkenburg? Ik en Erwin gaan wat Franse heuvels opzoeken. En daarna gaan we ook nog wat berg op fietsen.