15 juni 2006

De vallei van de Aisne

Afgelopen pinksterweekend zijn Debby & ik naar Bohan, vlakbij Durbuy, in de Ardennen gegaan. Op het programma stonden diverse activiteiten, zoals bijvoorbeeld; lekker in bad liggen in ons appartement, uit eten in Durbuy, uitslapen, op de bank met Belgische biertjes en een goed boek en natuurlijk fietsen.
Tijdens dit weekend hebben we twee tochten gemaakt, dit is een verslag van onze eerste tocht.

Vanuit Barvaux zijn we omhoog gereden naar Erezée. Bij Erezée kom je vlak langs Fisenne en dat is waar Rene’s zijn vrijgezellenfeest heeft gevierd. Via de N807 ging het nog verder omhoog richting Manhay waar we bij Café le Relais op het terras een kopje koffie hebben genomen.
Hierna reden we redelijk vlak richting Oster (wie roept er fred?) en Dochamps. Vanaf Dochamps was het bijna alleen nog maar afdalen door de prachtige vallei van de Aisne tot aan de Ourthe. Hoogtepunt van de vallei was het pittoreske dorpje Fanzel waar Debby een half fotorolletje (inderdaad nog analoog) heeft vol geschoten. Op de N806 reden we richting Bomal waar we bij de Ourthe uitkwamen. Hier hadden we nog een laatste klim tegoed voor we weer in Barvaux waren.

Eenmaal in ons appartement bleek ik een leugenaar. De route mocht maximaal 60km zijn, het werden er 70,02. Bij deze mijn welgemeende excuses.Met dank aan: Rotterdam Vormgeving

Geen opmerkingen:

Er is een fout opgetreden in dit gadget