05 juni 2008

Fietsplannen Weekend Limburg

Vroeger zagen we er zo uit:


Nu, gelukkig, zien we er een stuk beter uit:


Het afgelopen weekend vond weer een erg geslaagde aflevering van het Limburg Fietsplannen weekend plaats. Van de partij waren dit keer (van links naar rechts) DiRene (a.k.a. Mr Creme Brulee), Erwin "Crazy Rabbit" B, Erwin "The Flyer" R, Eric de V., Mooie Marco, Alex Zulle, Jasmijn "Wielerbroekje" W, Ed "Bananeman" V, natuurlijk Bokkie himself en zelfs Edward "Altijd Pieken" S kwam nog even langs voor een gezellige avond en een trainingsritje! Wat een opkomst mensen. Wel erg jammer dat Erik "Biopace" B er niet bij kon zijn vanwege rugklachten.De vroege vogels waren al op vrijdagmiddag gearriveerd op onze vast stek camping De Bron te Valkenburg. Sommige vogels waren er trouwens niet zo heel vroeg heb ik me laten vertellen maar genoeg daar over. Ik en Crazy Rabbit kwamen pas vrijdagavond, na overigens een heerlijke maaltijd genuttigd te hebben bij De Goudreinet van Vonk Restaurants in Weert, maar dat geheel terzijde. De stemming die we aantroffen bij de aanwezige Fietsplanners op de camping was jolig. Ik kan niet anders zeggen. En na het opmaken van een aantal biertjes, een fles rose en een aantal flessen sterke drank van de een of andere soort werd dat er niet minder op. De (grote) pokerkoffer ging open, de pooltafel werd bezet, en het werd nog lang gezellig. Nadat uiteindelijk ook bij Crazy Rabbit het licht was gedoofd (hij was nog even wezen bezemen bij de buren) genoot iedereen van een goede nachtrust en werd een ieder de volgende ochtend weer fris wakker om op de fiets te stappen.Zoals al te lezen was op de aankondiging hebben we zaterdag en zondag twee zeer mooie GPS routes m.b.v. Bokkie's Garmin gereden. Zaterdag ging de tocht naar België (Olne) en werd er in totaal 120km afgelegd. Een aantal Fietsplanners koos voor de kortere route (95km of zo) en bleef netjes wachten op de rest bij de pizzeria van Herve. Helaas voor deze wachters hadden de overige Fietsplanners berehonger toen ze aankwamen en moest er nog even een lekker penne naar binnen worden gewerkt. De serveersters maakten gelukkig veel goed.

Hierna vertrok de groep weer als geheel naar Valkenburg en genoot iedereen van het prima fietsweertje. Ondanks alle waarschuwingen en noodweer in de nabijheid was er geen spatje regen gevallen op onze jonge helden. Op de camping zat Edward inmiddels op de groep te wachten met een originele en heerlijke Fietsplannen versnapering. Bedankt Edward!

Na een ietsje ingetogener avond (de whisky was immers al op..) gingen we zondag weer op stap met een zeer fraai zonnetje op ons hoofd. Dit keer ging de route (115km), naast België ook door Duitsland om via de Vaalserberg weer terug te keren naar Valkenburg. De 010 jongens reden hun eigen rondje door Zuid Limburg. Jasmijn (mooi fietsbroekje trouwens) en Alex keerden iets eerder terug de rest achterlatend op een fietsavontuur door sprookjesbossen en kleine niet-verharde paadjes. Wederom een erg fraaie fietsdag!

Nadat Crazy Rabbit ons zondagavond ook had verlaten bleven Bokkie, Bananeman, The Flyer en Eric De V over om maandag nog een mooi kort tochtje van 60km te doen en nog even een paar colletjes te pakken die we nog gemist hadden. O.a. de Gulpenerberg en de -Trintelerberg- +IJzeren Bosweg+ werden aangedaan:


Moei maar voldaan keerde de laatste Fietsplanners daarna ook weer naar huis, maar niet om de campingbaas nog te bedanken voor zijn goede zorgen en tegen hem te zeggen:
tot volgend jaar!


3 opmerkingen:

bokkie zei

Inderdaad, smaak naar meer.

Gelukkig zijn de Jan Janssen Classic, Luik-Bastenaken-Luik & de Gerrie Kneteman Classic ook opties! Met andere woorden: op naar het volgende fietsplan!

Flyer zei

Bedankt Bananeman, voor dit levendige verslag.

En wat de groepsfoto's betreft, onze fietsen zien er nu inderdaad beter uit. Die wel.

DiRene zei

Tractor banden, zonder bidon en met knieband. Machtig mooi. Hoeveel jaar geleden?

Ideaal die garmin, knooppunten kaart ging trouwens ook prima.

Chapeaux!!!!

Er is een fout opgetreden in dit gadget