24 mei 2008

Limburg here we come!

De KastanjeplukkersNog even en het is weer tijd voor het inmiddels bijna traditionele Limburg Weekend. Ik hoop dat iedereen er veel zin in heeft, ik in ieder geval wel. Om er een mooi weekend van te maken heb ik met mijn GPS software twee, hopelijk, mooie routes uitgezet. Hoe dan ook, verdwalen is nagenoeg onmogelijk en al de klassieke landkaart problemen behoren hierdoor tot het verleden.

Valkenburg-Olne-Valkenburg at EveryTrailMap created by EveryTrail:GPS Geotagging

Deze route is maximaal 120km lang en gaat van Valkenburg richting Olne en weer terug. Bij Chaineux is er een shortcut voor de mensen die de route tot ongeveer 80km willen terug brengen. Deze kunnen in Herve wachten tot de andere groep vanuit Olne weer terug komt en zo kunnen we weer gezamenlijk richting Valkenburg rijden. Voor de groep die de complete route rijden is er een leuke alternatieve beklimming van de inmiddels legendarische klim richting Olne. En een tip voor mensen die de routes op everytrail.com willen bekijken: zet bij de kaart mogelijkheden de kaart eens op Google Terrain voor een leuk reliëfplaatje.

Auf Rotsief at EveryTrailMap created by EveryTrail:GPS Geotagging

Zoals de naam misschien al doet vermoeden gaan we via België richting Duitsland. Als variatie is het de bedoeling om het Drielandenpunt vanuit Duitsland te beklimmen. Deze beklimming lijkt erg mooi en ik heb mij best gedaan om zeker te weten dat de gehele weg verhard is. Er zijn alleen verschillen in de diverse kaarten dus het kan zijn dat we terplekke de route iets moeten aanpassen.
Vanaf Vaals gaan we richting Wittem waar we op het parcours komen van de Touretappe naar Valkenburg. We beklimmen de Cote du Trintelen, dalen af naar Valkenburg en beklimmen dan natuurlijk de Cauberg.
De gehele route is 105km lang en mensen die de route willen inkorten kunnen vanaf het Drielandenpunt in een lange afdaling richting Valkenburg rijden, de totale afstand komt dat op ongeveer 85km uit.

Het lijkt mij een goed idee om op vrijdag om 12:00 op de camping af te spreken zodat we ’s middag een mooi rondje kunnen doen. Ik stel voor dat we met Erwin’s knooppuntenkaart een rondje uitstippelen.
Voor zaterdag & zondag kunnen we dan Valkenburg-Olne-Valkenburg & Auf Rotsief rijden en voor de maandag weer een iets kleiner rondje doen op Erwin’s knooppuntenkaart. Goed idee?

Nu nog plannen wie in welke auto gaat, wanneer en hoe laat. Ook zie ik graag een foto van de Maasosaurus, wel in een fietplannenpakje natuurlijk!
 

Met dank aan: Rotterdam Vormgeving

2 opmerkingen:

Bananeman zei

Jippie! Goed voorbereid allemaal!

Heb je toevallig ook al gecheckt of ze nog Tongerlo'tjes hebben bij Camping De Bron? De vorige keer hadden we de voorraad er doorheen gedraaid als ik me niet vergis..

Flyer zei

Ziet er inderdaad goed uit. Mijn complimenten.

Ik hoop dat de Knotenpfunktenkarte nog een beetje klopt. Er staat nog een prijs op in guldens (f 9,75)...

Er is een fout opgetreden in dit gadget