13 mei 2008

Water & Zontocht

Door ziekte kon dit jaar Alex’s Bos & Duintocht helaas niet doorgaan. Maar omdat het toch een mooie pinksterdag beloofde te worden besloten Erik “Biopace” B, Erwin ”The Flyer” R & Bokkie “Grande Penne” S (ik zelf dus) om een alternatieve Bos & Duin te rijden. Alleen dan zonder bos en duin, gelukkig was er wel veel water & zon!

Het idee was wederom simpel maar ook doeltreffend. Breukelen zou weer eens het meeting point worden maar i.p.v. de oostlus richting Loosdrecht te rijden zouden we nu door het groene hart ten westen van Breukelen gaan.
Met een aangename temperatuur reden we via het pittoreske Haarzuilens naar Woerden. Bij het Woerdense Verlaat, waar we later nog weer terug zouden komen, reden we richting de Meije en aan het eind van dit mooie meanderende riviertje kwamen we een leuk terras tegen. Tijd voor een pauze dus!
Bij Alphen a/d Rijn draaide we langzaam tegen de wind in. Als drie volwaardig profs draaiden we een mooi treintje en hielden het tempo steeds boven de 30 km. Zo vlogen we dus verder langs de Amstel & de Kromme Mijdrecht en voor we het wisten waren we weer bij het Woerdense Verlaat. De hitte had Erik “Biopace” B inmiddels te pakken gekregen en dus werd er in de schaduw van een Parkje bij Spengen een pauze gehouden.
In het laatste stuk richting Breukelen ging het tempo gelukkig weer iets omlaag en bij het station namen we afscheid. Erwin reed weer westwaarts langs het Amsterdam-Rijnkanaal en Erik en ik volgde oostwaarts de weg langs dit kanaal naar huis terug.

De belofte bleek uitgekomen, het was een mooie pinksterdag en ook de alternatieve versie van de Bos & Duintocht mocht er wezen. Uit zijn blote hoofd bedacht Erwin deze mooie Water & Zontocht die ook voor de gps is te downloaden op everytrail. Lijkt mij een echte aanrader!
Ondertussen hebben Eric “Limoneira” de V & Jasmijn ook een alternatieve tocht gereden. De Elfstedentocht op de fiets welteverstaan. Ben benieuwd of zij ook zo’n goede dag hebben gehad. In ieder geval zijn we klaar voor Limburg, maar hoe staat het eigenlijk met de andere fietsplanners?
 
Met dank aan: Rotterdam Vormgeving

3 opmerkingen:

edward zei

Kijk aan. Al gewend aan de tropische temperaturen in het zonnige zuiden, zo te horen.
Dat belooft genoeg voor limburg...

gr edward

Flyer zei

Water en zon tocht was inderdaad zeer veelbelovend. 2008 wordt voor de Flyer het oogstjaar. Hiervoor heb ik het al die tijd gedaan.

bokkie zei

Oogstjaar voor de Flyer?
Kijk daar sloeg dat water in de "water & zontocht" natuurlijk op. Met andere woorden: de Flyer is top, maak uw borst maar nat...

Er is een fout opgetreden in dit gadget