03 mei 2008

Rondje Haarlem


Op Hemelvaartsdag fietsten de Fietsplanners Abraham Zulle, Erik B. en mijzelf een rondje om Haarlem als een soort ver(her)kenningstocht voor de Bos en Duin route.

De start was om 14:00 bij de Westergasfabriek te Amsterdam. Hoewel het toen nog droog was sloeg het weer al snel om en kregen de Fietsplanners aardig wat regen te verduren. Bananeman verbaasde de twee andere Fietsplanners door naast een regenjackje (wie neemt er nu geen regenjackje mee?) ook een paar overschoenen tevoorschijn te toveren. Ondanks de regen en bleef de stemming gelukkig opperbest, ook toen Erik bijna van de fiets af werd gereden door twee tienermeisjes (of was het toch een versierpoging?). Kijkend naar een kudde schapen (en een lammetje aan de andere kant van het hek) kon hij even bijkomen..De route ging vervolgens naar Santpoort en Bloemendaal. Daar bleek helaas Het Kopje niet bereikbaar. Althans niet vanaf de kant waar wij vandaan kwamen. Dus maar snel door naar Aerdenhout en Vogelenzang. Ik maar wachten op de duinen, want ik ben nieuw in het Bos en Duinen gebeuren, maar nee, we moesten eerst naar Vogelenzang. Daar zong vogeltje Biopace niet zo hard meer en besloten we, na een bijtankpauze, ook gezien de tijd terug te fietsen naar Amsterdam. Dat deden we via de route Zwaanshoek - Cruquius - Vijfhuizen - Nieuwebrug - Zwanenbrug - Halfweg. De wind hadden we hier eindelijk in de rug en kopman Zülle hield het tempo dan ook flink hoog. En dat ging lekker.

Nog ff langs Spaarnwoude karren en we waren weer thuis.


Bij huize Maslow zorgde de vrouw des huizes voor lekkere hapjes en drankjes en werden de Fietsplanners vermaakt door het superhelden-duo Spiderman en Superman!

Al met al een lekker ritje. Ik kan niet anders zeggen.

1 opmerking:

bokkie zei

Ben blij dat iedereen weer veilig is aangekomen, ook Erik "Biopace" B.
Op naar de officiele versie!

Er is een fout opgetreden in dit gadget