26 mei 2008

Erik titelkandidaat cyclosportief

Afgelopen zondag hebben Erik “Biopace” B & ik meegedaan aan de Sport Experience Utrecht. Tijdens dit event kon je uit veel verschillende onderdelen kiezen, van trailbiken tot skaten en van schaatsen tot een fietscursus voor vrouwen. Wij kozen natuurlijk voor de semi-cyclosportief die door De Volharding & Het Stadion werd georganiseerd en reden zo de laatste voorbereiding voor het Limburg Weekend.


Onder een echt startdoek konden we ons opstellen voor het begin van deze cyclosportief. De speaker deed erg goed zijn best om een beetje sfeer te maken en pikte Erik er uit voor een diepte interview. Je kon zo zien dat deze man een echte profi was want hij pikte met een oogopslag de titelkandidaat eruit.
Alles was zo officieel geregeld dat er een auto vooruit reed om de weg vrij te maken en er ook nog een volgwagen achter het peloton zat voor pech. Alsof het allemaal niet op kon reden er ook nog motoren rond die elke afslag afzette en bij gevaarlijke obstakels gingen staan om te vlaggen en fluiten. Het was alleen jammer dat er geen budget meer over was voor een echte helikopter anders hadden we helemaal kunnen dromen dat we echte toppers waren!

Eigenlijk waren Erik & ik dat ook best wel want de twee jongens van De Volharding die op kop hoorde te rijden lieten erg veel kopwerk aan ons over. Bij De Volharding zijn ze dus ook bekend met de mooiste uitspraak van Hennie Kuiper, maar dat ze eerst de bordjes van twee groentjes leeg eten…
Na 60km reden we het parcours van de Nedereindse Berg op, hier werd de wedstrijd vrijgegeven en ging het tempo snel omhoog. Gelukkig konden we nog een tijdje volgen maar na verloop van tijd moesten we er toch echt af.
Dat onze titelkandidaat, Erik “Biopace” B, helaas niet won was echter te wijten aan domme materiaalpech. Recentelijk had Erik zijn fiets schoongemaakt en hij had er ook nog voor de zekerheid nieuwe remblokjes op gemonteerd. Helaas verkeerd om en dat ging dus ten kosten van de aërodynamica.

Maar gelukkig was het zo leuk dat er volgend jaar zeker meer fietsplanners mee moeten doen. Dan kunnen zij gelijk ook een bijdrage leveren aan de eerste overwinning van onze eigen Mr. Biopace!
Kijkt er dan iemand aanstaand wekend ook nog even naar die remblokjes van Erik?
 
Met dank aan: Rotterdam Vormgeving

Geen opmerkingen: