02 april 2008

Grand Prix du Gravité - 2008


De eerste klassieker van het seizoen zit er al weer op! Afgelopen zondag werd zoals aangekondigd de 2008 editie van de Grand Prix du Gravité verreden.

Ondanks de ingang van de zomertijd de nacht er voor was de opkomst voor de editie van dit jaar zeer fors te noemen. Naast vertrouwde fietsplanners als Bokkie, Erik B(iopace), Erwin "Crazy Rabbit", Erwin "The Flyer", de Vitamin C boys, de fietsplannen-delegatie Rotterdam in de vorm van het (vr)olijke duo Smit - Oude Vrielink, Eric, Jasmijn en mijzelf werden we ook vergezeld door Peter (collega van Leon C) en Bob (via Jasmijn). Gezelligheid!

Behoorlijk stipt was een ieder aanwezig op de parkeerplaats boven op de Posbank en werd na het schudden van al dan niet fris gewassen handen begonnen met de eerste lus. Ikzelf, nieuw voor deze Grand Prix, kreeg eerlijk gezegd pas vlak voor de start door dat de op de kaart getekende start en eindstreep helemaal niet zouden werden aangedaan. Maar dat terzijde, want het is zeker een erg fraaie route! En lekker rustig ook omdat je qua drukte aan de goede kant van de Posbank zit.

Het weer zat deze dag helaas niet erg mee. Het regenfront uit het westen arriveerde tijdens de eerste ronde en zorgde voor natte pakken en koude handen en voeten. Na de eerste lus hield de grieperige Ivo C het dan ook al snel voor gezien. Na de eerste volledige ronde (40km) stopten er meer fietsplanners om een lekkere kop koffie met appelgebak te nuttigen in het bezoekerscentrum. De rest ging door in de regen, hier en daar met nog een extra regenjasje of overschoenen aan. Na twee van de drie lussen van de tweede ronde te hebben gedaan konden ook mijzelf, Crazy Rabbit en Bob de verleiding niet meer weerstaan en reden alleen de echte die-hards Bokkie, The Flyer en Leon C door voor de laatste lus.

Groot geworden in deze omgeving heb ik nog links en rechts een oog open gehouden om te kijken of de vlieger van de familie Vonk nog ergens in de boom hing (kwijt geraakt op de Posbank laat jaren 70), maar helaas.

Al met al een geslaagde opening van het fietsseizoen! Jammer van de regen maar de appeltaart smaakte daarom wel des te lekkerder.

Er zijn, voor zover ik weet, helaas geen foto's gemaakt van dit evenement. En dat terwijl we er toch bijzonder straks uit zagen! In mijn herinnering dan..

Lees ook!

1 opmerking:

bokkie zei

Inderdaad, jammer van de regen. Wel top dat er ondanks de voorspelling toch een hoop fietsplanners kwamen opdagen!
Op naar Veenendaal - Veenendaal en laten we hopen dat het weer net zo lekker weer wordt als vorig jaar.

Er is een fout opgetreden in dit gadget