13 april 2008

Eric & Jasmijn doen weer mee aan Duchenne Heroes!

Hoi Fietsvrienden,

Dit jaar gaan Eric en Jasmijn weer mee doen aan de zwaarste mountainbike tocht van Nederland voor het goede doel!

Jasmijn’s eerste zin na Duchenne Heroes vorig jaar: "dit is een gevalletje eens maar nooit weer...".
Echter het doel is te mooi om je niet 7 dagen lang voor in het zweet te rijden.

Dus we doen wederom mee aan Duchenne Heroes. De tocht vindt plaats van 14 tot en met 20 september.
Duchenne is spierdystrofie: een ernstige ziekte waarbij de spieren langzaam worden afgebroken. De een na de andere spierfunctie valt weg waardoor de patiënt uiteindelijk sterft. Het komt bijna alleen bij jongentjes voor die vaak niet ouder worden dan 30 jaar.

Duchenne-patiëntjes kunnen niet gewoon fietsen. Daarom willen wij als Duchenne Hero dat voor hen doen. 7 dagen lang 700 kilometer mountainbiken door 4 landen voor 1 doel: de strijd tegen de ziekte van Duchenne. De route is nog zwaarder dan vorig jaar. We beginnen wederom in Luxemburg en eindigen in Nijmegen. Hierdoor blijven we langer in de heuvels en zoals je weet is moutainbiken met veel heuvels altijd eens stuk zwaarder.

Vorig jaar hebben we € 452.000 opgehaald met 150 fietsers. Dit jaar moet iedere deelnemer weer € 2.500 aan sponsor geld op halen om aan de start te mogen verschijnen. Het geld van vorig jaar is enorm goed gebruikt. Al het sponsor geld wordt ingezet voor verder onderzoek. Zoals je wellicht wel gezien hebt in de kranten is een wetenschappelijke oplossing dichtbij. Het onderzoek is in een cruciaal stadium. Met jouw bijdrage wordt wellicht de oplossing eindelijk gevonden.

Wij zouden het super vinden als jij onze sponsor wordt. Jasmijn fietst dit jaar met het Vredenstein Heroes mee samen met Arjen Bijlsma (werkachtig bij Vredenstein dus vandaar) en Tobias Bos. Eric fietst met het Yacht team mee met Hedwig de Leeuw den Bouter en Bas Braaf. Je kunt onze sponsor worden via www.duchenneheroes.nl , Jasmijn staat onder Vredenstein Heroes en Eric onder Team Yacht. We gaan de tocht wel gezamenlijk rijden maar om te proberen voldoende sponsorgeld binnen te krijgen zijn we gespitst.

We beginnen nu alvast met trainen. Geen gebak meer... en flink fietsen om te zorgen dat we er dit jaar makkelijker doorkomen dan vorig jaar. Twee fietsvakanties zijn al gepland. Een in april naar Zuid-Frankrijk en in de zomervakantie twee weken naar de Alpen om met een local, de neef van Jasmijn, te trainen.

Dit jaar organiseren wij voor onze sponsoren als dank een mountainbike tocht. Laat het me even weten als je mee wilt doen.

Sportieve groeten,

Eric de Vries en Jasmijn Willemsen

Geen opmerkingen:

Er is een fout opgetreden in dit gadget