15 april 2007

Veenendaal - Veenendaal - Een VerslagOp bovenstaande foto zie je (op Jasmijn na) de groep fanatiekelingen die zaterdagochtend vanuit Veenendaal vertrokken voor de eerder op deze weblog aangekondigde klassieker der Nederlandse klassiekers: Veenendaal - Veenendaal.

Nadat er aan de late kant was gestart (rond 10:00) zat de stemming er al direct goed in en werd er vrolijk begonnen aan de eerste klim (de Amerongse berg). Helaas had Jasmijn de pech om daar direct al lek te rijden. Na een zeer rappe binnenband wissel werd de band nog even hard opgepompt m.b.v. een meegenomen patroontje (toch erg handig) en werd de weg vervolgd. Dit bleek de enige materiaalpech van de dag te zijn. Geen slechte score voor een groep van 10 man.

Het weer was schitterend, de omgeving erg mooi en zelfs de groep was goed te pruimen vandaag. ;-) Volop genieten dus! Na zo'n 60km was de splitsing tussen de 105 en 135km versie. Hier genoot het team van een welkome rustpauze.

Team Rotterdam keerde hierna om om zo de 105km vol te maken. De rest van de groep ging door om in een lusje de Posbank nog even van twee kanten te pakken. Vanaf de Posbank terug over de hei ging het er als volgt aan toe:


Op de terugweg was het soms aardig zwoegen. Zo erg blijkbaar dat op een gegeven moment de bezemwagen ons op de hielen zat die de bordjes al aan het opruimen was.. Gelukkig beloofden ze om netjes achter ons te blijven maar de eerlijkheid gebied te zeggen dat ze dankzij het moordend tempo van ons team op het laatste stuk ze ons gewoon ook niet meer bij konden houden.

De uitgezette route was zeer fraai en prima aangegeven en de verzorgingsposten waren goed verzorgd. Chapeau voor de AXA Valleirenners! Volgend jaar weer wat mij betreft. De organisatie zelf was ook erg tevreden met deze editie zoals is te lezen op hun weblog:
Met ruim 1250 deelnemers is de 3e editie van de Toerklassieker Veenendaal-Veenendaal een daverend succes geworden.
Ik ben bang dat de cameraman al naar huis was toen wij de Zypenberg opreden anders was ik vast mooie foto's van ons tegengekomen in het fotoalbum van de organisatie. Gelukkig hebben wij zelf de foto's nog.. In de Fietsplannen pool op Flickr tref je fraaie foto's aan van deze rit.

1 opmerking:

bokkie zei

Voor al die mensen die elk jaar weer afzakken naar Limburg om daar de Amstel Gold Race of Limburgs Mooiste te rijden: deze tocht is zeker zo mooi!
Mijn complimenten aan de routemaker!

Er is een fout opgetreden in dit gadget