09 februari 2008

Ivo's Vitamine C met een MTB, een verkenning

Als opmaat naar Ivo’s “Vitamine C met een MTB” tocht is vandaag de ronde alvast voorgereden. Aan de start stonden drie Vita C. boys, ook wel de Sate Babi Boys genoemd. Vanzelfsprekend zat Ivo als organisator in dit clubje en natuurlijk ook Leon. De derde C. was een grotere verrassing: in plaats van Roy stond Pascal C. aan de start. De groep werd aangevuld met de enige “bakra” van dit gezelschap namelijk: ondergetekende.

Met een strak blauwe hemel en een aangename temperatuur, zeker voor begin februari, reden we richting Prattenburg. Hier startte voor ons de route en reden richting de Amerongsberg. Als een stel jonge honden reden we in een behoorlijk stevig tempo de berg op, dat bleek voldoende voor Pascal om de handdoek in de ring te gooien.
Echt Edward, we hielden iedereen goed in de gaten en hoewel Leon nog riep: “rechts, Pascal, we moeten hier rechts”. Was het enige antwoord wat we hoorde: “nee, nee”. Ook Ivo’s armgebaren konden Pascal niet op andere gedachten brengen en daar verdween hij dan ook op een Johan van der Velde-achtige wijze het donkere bos in.

Na deze aderlating reden de twee overgebleven Sate Babi’s Boys en Bakra Bokkie verder richting de Leersum. Daar zou namelijk nog een derde lus aan de route gekoppeld worden.
Als echte Indo’s waren Ivo & Leon behoorlijk enthousiast over deze derde lus, die ging namelijk door de Lombokbossen! Boven bij de Uilentoren maakte Ivo dan ook de leuke opmerking: “zo Mark, zijn we nu in de buurt van jouw huis?” Niet echt, maar als niet Indo woon ik wel behoorlijk goed, ik woon namelijk inderdaad in Lombok!
Hier vandaan reden we weer terug richting de Amerongseberg. Dit gedeelte zat vol met pittige klimmetjes en een hoop leuke technische stukken. Als hoogtepunt was er de beklimming van de Elsterberg. Deze zat aan het eind van de route en begon door de kilometers behoorlijk op de benen te werken. Als bonus bleek boven op de berg een enkeldiepe modderbak van 500 meter lang te zijn. Als we hartslagmeters met waarschuwingsgeluiden hadden gehad dan waren die in Veenendaal te horen geweest!

Maar goed: we gaan niet klagen. Het was een mooie tocht en het weer was fantastisch! Al met al kunnen wij zeggen: wij zijn er klaar voor u ook?

O ja, om paniek te voorkomen: na een warme douche is Ivo nog even naar de overkant van de straat gelopen en gelukkig bleek Pascal ook veilig te zijn thuis gekomen. Hoop wel dat Edward tijdens Ivo’s “Vitamine C met een MTB” tocht niet in het wiel van Pascal gaat zitten, want dan helpt het opletten van de organisatie natuurlijk ook niets meer!
 

Met dank aan: Rotterdam Vormgeving

Geen opmerkingen:

Er is een fout opgetreden in dit gadget