12 mei 2007

slechte weersvoorspelling


Regen, hagel & windstoten van 100 km/u. Dankzij deze slechte weersvoorspelling bleek er weinig animo binnen het fietsplannen wielerpeloton om deel te nemen aan de AMC fietstocht.
Erwin R(egen), Roy & ik hebben gelukkig wel doorgezet, want al het geld dat deze fietstocht opbracht ging naar de Stichting Medische Hulp Kenia. Zo stond er dan ook een kleine maar gemotiveerde fietsplannen afvaardiging aan de start van deze tocht met het motto: alles voor die arme Keniaanen!

De dag begon meteen al goed. Eerst had Erwin een akkefietje met een, iets te fanatieke, dame van de prestatieloop organisatie en daarna begon het te regenen. Vanuit het vertrek demarreerde de voorrijders van de Tourclub Abcoude er ook nog eens direct van door. Maar goed, het was inmiddels droog!
Flink tegen de wind in reden we langs het Amsterdam-Rijnkanaal met twee andere fietsers. Een er van was een dame met aantrekkelijke benen, maar helaas reed ze de hele route achter ons, dus daar hebben we niet veel van gezien.
De route was soms ook wat mager bewegwijzerd. Het is dan ook niet verbazingwekkend dat we er al snel vanaf waren. Gelukkig wisten we waar we er weer op konden komen en dus werd deze tocht gecombineerd met een gedeelte van de Ronde van de Venen tocht. Bij de Kromme Mijdrecht zaten we weer op de AMC fietstocht en brak ook nog eens de zon door!

Bij de Ronde Hoep splitste de route zich in een 60 km & een 100 km variant. Wij kozen voor de 100 km en reden, hoe kan het ook anders, een rondje langs de Ronde Hoep. Niet bijster origineel maar in ieder geval kon je er de route niet kwijt raken. Dat was waarschijnlijk precies de bedoeling want bewegwijzering was er nauwelijks meer. Vlak voordat we weer bij de splitsing aan kwamen reden we richting Vinkenveen. Het zal u niet verbazen, hier waren we de route al snel weer kwijt. Gelukkig is het bekend gebied voor Erwin en zaten we er ook zo weer op!
Niet gek veel later reden we op exact hetzelfde parcours als op de heenweg. Dat is ook niet bijster origineel, maar het zorgt er wel voor dat je de route niet snel kwijt raakt. Cynisch genoeg stonden er wel weer behoorlijk wat routebordjes.
Niets kon de pret echter drukken want het was de hele tocht nog droog geweest en we kregen nu ook nog eens de wind in de rug. Helaas kwam Erwin, in het zicht van de haven, met zijn voorwiel klem te zitten tussen twee betonplaten. Dat leverde een flinke slag op, maar gelukkig kon hij er mee naar huis rijden.

Mocht dit stukje enigszins zuur overkomen: dat is dat zeker niet de bedoeling. Erwin, Roy en ik hebben zeer genoten. Ja zeker, ook van het goede weer! Het enige echte slechte nieuws van de dag was eigenlijk de slechte weersvoorspelling. Daardoor ging niet iedereen mee en het moet gezegd worden: het was met recht een slechte weersvoorspelling!
 
Met dank aan: Rotterdam Vormgeving

1 opmerking:

Bananeman zei

Haha. Goed zo jongens! Zoals beloofd zal ik geld overmaken op de stichting voor die arme Kenianen. Oja, en ik zal als straf nog even flink op de Tacx gaan zitten natuurlijk.

En ik zal met voorlopig niet meer wagen aan een weersvoorspelling. ;-) Hoewel ik vanaf mijn balkon nog wel een aantal fikse buien over heb zien trekken. Zeer lokaal denk ik want ook weer snel voorbij.

Er is een fout opgetreden in dit gadget