28 mei 2007

Alternatieve elf stedentocht

De eerste uitvaller was Eric de V. Een blessure stelde hem niet instaat om voldoende te trainen. De slechte weersvoorspelling deed ook al menigeen twijfelen over een goede afloop en er zouden nog meer blessures volgen. Vandaar dat de fietsplanners afzagen van deelname aan de elf stedentocht. En inderdaad: de dooi zette behoorlijk door!

De blessure van Eric was al een tijdje bekend, maar op zaterdagochtend sprak ook Jasmijn haar twijfels over deelname aan de elf stedentocht uit. Er was veel regen voorspeld en een hele dag in de regen rijden was geen optie. Ik kon haar geen ongelijk geven. Tien uur in de regen fietsen, dan gaat de lol er snel vanaf. Maar goed, we zouden nog bellen.
Zondagochtend. Erwin B belde vanuit de trein naar Amsterdam. Hij was de dag ervoor naar Enschede gefietst, en had naast spierpijn ook nog een verkoudheid opgelopen. Dat was afzegging nummer twee en… daar ging mijn lift!
’S avonds bleek Jasmijn nog wel van start te willen gaan, maar goed ik had geen lift en die Friese elf stedenmeuk kon me inmiddels gestolen worden. Wat mij betreft zat er maar een ding op: een alternatieve elf stedentocht!

De maandagochtend bleef geheel droog, totdat Erik B, Roy C & ik vertrokken. We waren de Kanaalstraat nog niet uit of het begon al te regenen. Maar goed, voorlopig gingen we gewoon nog even door! Via Montfoort en Oudewater reden we naar Hekendorp. Daar sloegen we af richting Driebruggen. Het was inmiddels harder gaan regenen en voorbij Driebruggen besloten we onder het viaduct van de A12 te schuilen.
Na goede gesprekken over dakdragers, vrouwenzadels & en het witte toplaagje epo op de ligakoeken kwamen we tot de ontdekking dat het regenfront nog steeds voor onze neus lag. Volgens Erik klaarde het echter wel op in de richting waar we vandaan kwamen. Omdat een vier stedentocht ook mooi kan zijn werden de fietsen 180 graden omgedraaid en reden linea recta terug! Nog voor Driebruggen konden de regenjasjes echter al weer aangetrokken worden.

De kroeg in Hekendorp bood nog enige warmte en een bakje koffie, maar daarna moest er toch echt door de regen naar huis gefietst worden. En die regen was er natuurlijk niet minder op geworden! Gelukkig is de alternatieve elf stedentocht een stuk dichter bij huis, kan je hem tot elke willekeurige afstand inkorten, zijn er geen strenge reglementen & krijgt iedereen een medaille!

P.s. ben wel benieuwd of Jasmijn drie fietsplanners op hun nummer zet en gewoon die elf stedentocht heeft uitgefietst.


Met dank aan: Rotterdam Vormgeving

3 opmerkingen:

Enrique zei

Hoi,

Jasmijn heeft de elfstedentocht uitgereden met de laatste 5 uur in de regen. Totale tijd 10 uur fietsen. Jasmijn stelt voor om er nu "Fietsplannen voor echte vrouwen" van te maken. Dit kunnen we toch niet op ons laten zitten.

bokkie zei

Voor echte mannen met een fiets.
Voor echte plannen met een fiets!
Voor echte madammen met een fiets?

Maar goed: proficiat Jasmijn! Of beter: chapeau!

DiRene zei

Elfstedentocht = Afzien

Er is een fout opgetreden in dit gadget