10 juni 2007

Belgische Kempen


Zaterdag hebben Erwin "Crazy Rabbit" en ik een tochtje gefietst in de Belgische Kempen.

Vrijdagmiddag stapten we in de auto richting Belgie, hopend de middag spits voor te zijn. Helaas achter bleek door drukte, ongelukken en wegwerkzaamheden de A2 1 grote file. 4 uur later kwamen we aan in Lommel, waar het 'noodweer' inmiddels wat minder was geworden maar waar het nog wel flink regende. Ook bleek in Hotel Minerva de stroom uitgevallen. De biertap deed het gelukkig nog wel.

Door de regen hadden we geen zin in een rondje fietsen en zijn we maar het dorp in gelopen. Het centrum van Lommel bleek een stuk leuker dan de omliggende wijken deed vermoeden. Vooral in cafe De Kroon was het erg goed vertoeven en vloeiden de Koningskes rijkelijk van de tap (de Westmalle smaakte ook goed maar de eigenaar tapte beduidend liever Konink).

Zaterdagochtend regende het nog steeds maar na het ontbijtje werd het gelukkig droog dus stapten we op de fiets. We hadden geen gedetailleerde kaart van het gebied waardoor we van dorp tot dorp fietsen richting het zuid-westen. Het gebied heeft een uitgebreid knooppunten en fietsroute netwerk dus de volgende keer zoeken we zeker naar een betere fietskaart (zoals deze). Wij kwamen voornamelijk op grote provinciale wegen terecht en dat fietst toch wat minder. Gingen we eens van de grote weg kwamen we al snel terecht op een kiezelpad (wel een heel mooi kiezelpad maarja).We reden door veel regen een rondje door dorpen als Leopoldsburg, Meerhout, Geel, Mol en Balen en kwamen naar 70km al weer terug bij Lommel. Schuilend voor de regen vertelde een lokale vreemdeling nog goede wielerverhalen uit zijn jeugd waarin hij als jonge jongen in cafe's voor gokkende cafegangers op de rolbanken fietste. En hij haalde altijd de finale. Hij trainde in die tijd met de profs en kwam op zo'n 3 tot 5,000km per maand. Hij reed zelf schoon maar over die profs had hij zo zijn twijfels.
Kijk, dat de verhalen waarvoor je naar België komt.Weer uitgekomen bij cafe De Kroon sprongen we na een laatste Koningske weer in de auto naar Amsterdam. Na dit scouting werk in niet optimale omstandigheden kunnen we toch uit volle borst roepen: We Want More!

1 opmerking:

bokkie zei

Ferme knapen hoor. Daarom zeg ik: "wewantmore.be!"

Euh... ferme knapen?

Er is een fout opgetreden in dit gadget