03 mei 2014

Ronda

Er is niets gezonder dan de fiets. En daarom vertrok een kleine Fietsplannen delegatie vorige week naar Ronda, gelegen in het fraaie Andalusië. We hadden een super handige (kleine bestel) auto gehuurd waar zowel onze fietskoffers (wederom gehuurd bij fietskoffer.nl) als onze uitgepakte fietsen met gemak in konden staan.

Daarmee reden we vanuit Malaga airport naar onze riante bungalow (met privé zwembad) net buiten Ronda, aan de rand van een parc natural. De bungalow vinden was nog even spannend omdat de Nederlandse eigenaren nog geen bordje langs de (onverharde) weg had gezet (wij waren de eerste huurders) en bovendien moest de naam van de bungalow nog veranderd worden. Maar de aanwijzing "voor de elektriciteitsmast rechts" bleek uiteindelijk (net) genoeg.

In de week dat we er zaten gingen we, op de rustdag(en) na, elke dag met de auto op stap naar een mooi startpunt om vanuit daar een rondje te fietsen. Soms was de start in Ronda zelf; soms wat verder weg. De omgeving was geweldig om te fietsen. Over het algemeen erg rustige wegen, mooie (pittige) klimmen, fraaie afdalingen en zeer pittoreske witte dorpjes met fijne tapas bars voor een tussen-hapje en drankje. En het verkeer was opvallend netjes voor fietsers.Het rondje van de eerste dag was direct best zwaar met de nodige hoogtemeters (waar mijn fietscomputer maar zeker ook Strava niet bepaald accuraat mee is overigens) maar ook heel erg mooi.

Ook de andere dagen was het zeer fraai fietsen en in geval van de rustdag bleek de omgeving en Ronda een erg mooi en plezierig dorp, op dat ellendige stierenvechten na (en nee, die bandolero rechts is geen stierenvechter..).Na een dag fietsen, en desgewenst het voeren van de paarden die ook bij de bungalow horen, was het prima vertoeven in en rond het, aanvankelijk nog zeer frisse, zwembad. De temperatuur ging elke dag dat we er waren omhoog, tot tegen de 30 uiteindelijk, en daarmee die van het zwembad (en die van ons zelf) ook. Frisse biertjes en wijntjes deden hun werk. Maar pas op met de lokale wijn want die maken ze van sherry druiven.. We misten natuurlijk onze andere Fietsplannen vrienden en vriendinnen maar gelukkig hadden we naast het zwembad en de restaurants en cafe's in Ronda ook nog een fraaie DVD collectie tot onze beschikking die bestond uit alle top kinderfilms én uit de onvolprezen moderne klassieker: Midnight Meat Train (met in de hoofdrol de man met de hamer..). We hopen dat de volgende huurders hier ook zo van gaan genieten (hij zit nog in de DVD speler).

Al met al een top weekje fietsen in zonnig Spanje. Zoals gewoonlijk hebben de gelukkig de foto's (en filmpjes) nog: die van Dizney (pas op voor de spin!) en die van mij.Oja: als ze in Spanje verkeersborden plaatsen waarop staat dat de weg is afgesloten dan is de weg soms ook echt afgesloten (als in: de brug is weg..). Pas daarmee op als je een rondje wilt fietsen, bijvoorbeeld om een groot meer heen..

6 opmerkingen:

Erik B zei

Mooi zeg, volgende keer wil ik mee.
Hoe weet je trouwens dat die hoogtemeters niet kloppen? Omdat uphill en downhill niet gelijk is bij een rondje of heb je nog een andere manier van meten gebruikt?

Edgar Vonk zei

Ja dat, maar ook omdat de hoogtemeters van mijn fietscomputer (met een barometrische hoogtemeter) soms geheel niet overeen komen met die van Strava (via mijn iPhone, GPS dus, maar wel automatische gecorrigeerd door Strava).

Bijv de laatste dag was volgens Strava maar liefst 3525m klimmen (da's echt onzin volgens mij) en volgens mijn fietscomputer 2259m (danwel 2249m).

Het gekke hierbij was trouwens dat direct na de upload na Strava hij nog iets van 2500m aangaf (dat klopt aardig denk ik) maar na een tijdje (na de automatische correctie. zie ook: https://strava.zendesk.com/entries/20965883-Elevation-for-Your-Activity) werd het ineens 3500m. Snap er weinig van. Ik zie wel dat he GPS signaal soms niet al te best was en dat ik volgens de kaart vaak naast de weg fietste zeg maar. Maar ik denk dat het issue meer zit in dat in dit geval de correctie van Strava de mist in gaat omdat dit gebied gewoon niet (goed) in hun database zit. of zo.

Edgar Vonk zei

En mijn fietscomputer had het denk ik moeilijk met de hoogtemeter omdat het 's ochtends bij de start van de tocht (fiets komt dan ook uit de frisse bungalow, uit de auto) vaak echt veel frisser was dan aan het eind van de rit (in de volle zon).

Eef zei

onwijs gaaf zeg !

Andrea zei

Volgende keer wil ik wel mee :-)

Petra zei

Heerlijk als je een auto kan huren om vervolgens met je eigen fiets op stap te gaan. Zo heb je geen zorgen en kan je er lekker op uit! Hopelijk hebben jullie ervan genoten.

Er is een fout opgetreden in dit gadget