13 juli 2010

Le Tour de Rotterdam (zaterdag 3 juli 2010)

Na de tocht van donderdag 1 juli, hadden Erik, Erwin B. en ondergetekende wel zin in nog een ritje, dus ook ingeschreven voor ‘le Tour de Rotterdam’ op zaterdag 3 juli. De 140 kilometer tocht leek wel een goed plan na het warmrijden van donderdag.Na nog een overnachting in 010 ‘s-ochtends lekker vroeg wakkergemaakt door de gastheer die z’n uitslaapmoment speciaal voor Erwin en mij opofferde (bedankt Rene!). Tijdens het ontbijt een smsje van Erik die blijkbaar een iets te gezellige wedstrijd de dag ervoor had gehad en de start niet ging halen.

Uitgezwaaid door Rene begonnen Erwin en ik aan de 15 kilometer richting de start; the Greenery te Barendrecht. Voor het gevoel was het een stuk rustiger met deelnemers dan bij de tocht van donderdag, waarschijnlijk vonden veel mensen 1 tocht wel genoeg. Na weer een shirt in ontvangst genomen te hebben (shirts genoeg voorlopig..) snel gestart voordat de peletonstocht van start ging.

Het viel al snel op dat de routepijlen niet altijd even handig stonden aangegeven wat af en toe wat verwarring bij de rijders opleverde. Aan de andere kant stonden op veel kruispunten vrijwilligers die fantastisch werk deden waardoor we vrijwel overal zo door konden rijden. Op weg richting zeeland bouwde de snelheid zich gestaag op. In het begin net boven de 30, vervolgens een tijdje rond de 33 en daarna in een groepje kop over kop rond de 40. Dat laatste ging ik niet lang volhouden dus daarna maar weer iets rustiger aan.

Na de haringvlietbrug met een gestaag tempootje richting De Punt, de eerste stopplaats. Na een rondje drinken, eten en pissen weer op de fiets gesprongen om richting de haringvlietbrug te koersen. Een stuk voor de brug werden we ingehaald door een snelle omvangrijke groep. Wij aanpikken en met een bruusk tempo de haringvlietbrug over, waarbij het tempo zelden beneden de 40 per uur zakte.

Door het hoge tempo en een aantal mogelijke tussenstops viel deze groep echter uit elkaar. Al snel werd er gelukkig een nieuwe locomotief gevonden. Zo een stoemper die zonder op of om te kijken tussen de schapen door er een gestaag tempo op nahoud. Zelf ook nog even gestopt bij de eiffeltoren in, Spijkenisse was het dacht ik.. Na deze laatste stop in 1 streep richting de finish, waarbij Erwin nog een gat dichtte naar een snelle groep met mij in het wiel. Bij de finish stonden de fruitshakes voor ons klaar. Die ging er wel in voordat we weer de fiets opklommen om richting de warme douche, lekker eten en veel sport kijken bij Edward en Hanneke te pedaleren.

Kortom, wederom een geslaagde tocht die sneller ging dan ik vantevoren had verwacht. Vooral omdat Erwin die ochtend nog zei dat hij het in het begin rustiger aan wilde doen dan op donderdag..

grts,
Sidney

le Tour de Rotterdam 2010 als GPS track

2 opmerkingen:

Flyer zei

Chapeau Sidney, En Erwin B. moet je nooit geloven als hij zegt dat ie het rustig aan gaat doen. Dat weet het hele peloton.

bokkie zei

Sterker nog; als Erwin B. zegt dat 'ie het rustig aan gaat doen moet je hem juist erg scherp in de gaten houden. Ook dat weet het hele peloton.
En, geef hem geen minuut, of juist wel. Dat ligt er maar aan!