12 juli 2010

Geel (donderdag 1 juli)

En de kleur is… geel

Alhoewel vele steden reeds oranje kleurden, werd Rotterdam geel.
De Tourstart kwam naar Nederland.

Donderdag 1 juli 2010.
De Tourtocht ter gelegenheid van de Grand Depart. Hanneke kon helaas niet mee; haar werkgever werkte niet mee. Dus alleen de 40 km tocht aangevangen. Een uur of negen naar De Kuip gereden en daar de Grand Depart wielershirts ontvangen (die wilde Hanneke wel hebben). Vervolgens in het grote toertochtfietspeloton plaatsgenomen. In groepjes werden ruim tienduizend wielerliefhebbers losgelaten om de tocht te rijden (variërend van 40, 70 tot 140 km).
Na een kilometer of twee, kwam mijn buurman achterop en met hem heb ik de eerste 30 km samen gereden. Hij vervolgde zijn weg om de 120 km te volbrengen. Ik ben de laatste tien kilometers rustig naar huis terug gereden.

Om vervolgens fris gewassen naar De Kunsthal te gaan. In het museum is een tentoonstelling gevestigd van de geschiedenis van het Nederlandse wielrennen (Tour Experience).
En dat niet alleen. Om 1 uur kwamen Hennie Kuiper en Bernard Hinault bij elkaar om de, speciaal voor TNT ontworpen postzegels, in ontvangst te nemen.
Erg leuk praatje door Hennie en Bernard. En daarna de tentoonstelling bekeken. Zeer interessant om door de historie van het wielrennen en de Tour de France te kijken.

Tja en daarna was het bijna alweer tijd om op te maken voor de ploegenvoorstelling. Dit vond plaats aan de voet van de Erasmusbrug. Allereerst reden Joop Zoetemelk en Jan Jansen (vanaf het Luxor Theater) over de Erasmusbrug naar het toneel. Daarna volgden alle andere ploegen.
Al met al een heerlijk begin van de start van de Tour de France.

Groet,
Edward

5 opmerkingen:

Flyer zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Flyer zei

En meteen al weer fris door naar de Kunsthal en de ploegenpresentatie. Welk een zwaar programma. Hulde!

bokkie zei

Naast Parijs blijkt ook de eerste WK titel voor Nederland ver weg...

Bananeman zei

Wat is dit allemaal ver weg zeg..

Maar wel een goed verhaal! Ga zo door jongens.

mutuhess zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Er is een fout opgetreden in dit gadget