09 juli 2010

Le grand depart (donderdag 1 juli)

Wat een week.

Le grand depart. 1 juli. En wat een mooie dag. 25 graden, klein windje, prima weer om weer ongetrained 120KM te fietsen. Dag ervoor waren Eric uit Deventer en Sidney & Erwin uit Amsterdam al aangekomen in 010. 's ochtens relaxed opgestaan. Eerst in fietsplannen outfit Charlie naar de creche gefietst, goeie warming up. Daarna nog 10 KM door het hart van Rotterdam naar de Kuip fietsen. Heerlijk. Onderweg zwaan kleef aan. Over de Erasmusburg die net ervoor was afgezet (voor ons??). Klein stukje proloog parkoers proevend zoemde we zoemend naar de start. Krijg nou wat! Leo in z'n dikke Benz tussen de honderden fietsers door. Zie je ook niet elke dag.Zoekend naar rugnummers lopend door de catacomben van de Kuip voel en ruik je de sfeer van een voetbal wedstrijd niet. Ook niet die van een mega concert. Maar wel van Le Grand Depart!! Anyway, rugnummers opspelden was het begin van ons team werk. Ondertussen was de officiele start van de 120KM al een kwartiertje geleden en reden we achterop de hele meute 70KM fietsers die voor hun start zaten te wachten. Nee Jasmijn hebben we niet gezien. Wij terug, omrijden, Leo high five geven en opweg waren we. Opfietspad eigenlijk.

De eerste 30KM via Dort waren rustig. Beetje druk was het. Crazy Rabbit had het als eerste door dat we d'r voorbij moesten. Slome fietsers zaten voor ons. Heinenoord tunnel door was #kicksvoorniks. Temperatuur daalde binnen enkele seconden zo'n 10 graden en de snelheid ging naar een whopping 60KM/H. No shit. Bril af. Nat in de tunnel. Rakelings langs een stuk pallet hout. Tunnel uit. Warm. Droog. Bril op en onder de spetters. #datzeidebuurvrouwook

Nu was het handschoenen uit. Er werd flink aangehaakt bij snellere groepjes door Eric, Sidney en Crazy Rabbit. Ik volgde. Het tempo zat nu op zo'n 40KM/H en met de wind in de rug was het zwaar relaxed toeren. 1ste drinkpost overgeslagen 2de niet. Bananen. Bidons vol. Pissen. In die volgorde. Terug op de Bianchi en gassen. Gewoon omdat het kan nog steeds 40KM/H. Terug de Heinenoordtunnel in en toen was de pijp wel zo'n beetje leeg. Gelukkig kon de organisatie in Rotterdam wel rekenen dus na precies 120KM was le arrive dans le Zuiderpark. Avec la bierre et une sandwich bonne sante il est s'allonger sur l'herbe.

Wat een dag.

Morgen wint Nederland van Brazilie.

De tourtocht Grand Départ als GPS track

2 opmerkingen:

Flyer zei

60 KM/H en een drinkpost overslaan, Fietsplannen geeft een visitekaartje af in de Tour. Knap gedaan mannen!

bokkie zei

Kijk, in Fietsplannen outfit Charlie naar de creche fietsen, dat zijn prestaties!
Heeft Charlie een leuke juf ofzo?

Er is een fout opgetreden in dit gadget