08 februari 2009

Plan je GPS fietstocht online!

Inmiddels is de GPS techniek ook het fietsplannen peloton binnen gedrongen en zijn er meerder personen in bezit van een GPS apparaat. Dat maakt het fietsen van tochten natuurlijk nog leuker en makkelijker. Maar voordat je aan het fietsen bent zijn er vaak nogal wat “probleempjes” op te lossen.
De Garmin MapSource software is mooi en uit gebreid maar je moet nog wel je digitale kaarten apart aanschaffen. Als Apple liefhebber, en dat ben ik, kan je ook nog wel eens gefrustreerd raken. De beta versie van dit programma voor de Mac, Bobcat, was zeker niet zo uitgebreid als de PC versie en de opvolger: RoadTrip heeft nog steeds geen mogelijkheid om tracks te maken. Kom op Garmin dat kan vast beter!

Een hoop van deze problemen kun je voorkomen door op clickroute.de je route te maken. Je hebt geen software of dure digitale kaarten meer nodig. De website is eenvoudig, overzichtelijk en heeft een grote “kaart layout”. Dat is dus mooi en makkelijk!
Nu kan elke Fietsplanner die een route uit wil zetten hier zijn GPS tocht plannen. Nu hoeft je er alleen nog maar voor te zorgen dat er een persoon met een GPS apparaat met de tocht meerijdt en dat je jouw route, liefst een “track”, bij die persoon terecht komt. En dat kan natuurlijk gewoon per mail.

Vanaf nu dus geen problemen meer met losse dure digitale kaarten of gefrustreerde Apple gebruikers dankzij clickroute.de. En dankzij mijn mooie grote Imac beeldscherm kan ik nu erg prettig werken in de browser vullende kaart.

Veel plezier met het maken van routes. Ben benieuwd wat voor mooie tochten eruit komen!


 
Met dank aan: Rotterdam Vormgeving

2 opmerkingen:

bokkie zei

Inmiddels zijn de meeste gps tracks van fietsplannen op de site van GPSies.com gezet. Deze site is mooier en uitgebreider dat clickroute.de & everytrail.com, een echte aanrader dus!
Kijk maar een de Fietsplannen tracks op GPSies.com.

Anoniem zei

Bedankt voor de interessante informatie

Er is een fout opgetreden in dit gadget