02 februari 2009

Klappertanden in Hoogerheide

Afgelopen weekend was een afvaardiging van Fietsplannen aanwezig bij het WK veldrijden 2009 in Hoogerheide. Jasmijn min of meer beroepsmatig (want ze moest onze staatssecretaris voor de sport begeleiden), Eric en ik puur voor ons plezier.


Opgehaald in Rotterdam na een avondje IFFR (kijkt allen de film J.C.V.D.!) vertrokken we met de auto richting het fraaie Hoogerheide. Door een zeer beperkt aantal toegangswegen en grote drukte (30.000 man) duurde het een uur vanaf de snelweg voordat we de auto geparkeerd hadden. En daarna moesten we nog 1.5 km lopen naar de start. Dat kan beter organisatie! Maar genoeg gezeurd, we waren gelukkig nog net op tijd om Marianne Vos wereldkampioene te zien worden. Super prestatie!Daarna was het wachten op de mannen. En voor Jasmijn was het wachten op de staatssecretaris. Bij het inrijden van de mannen zag je al dat Lars geen goeie dag had..De cross had een raar verloop. Lag Lars nog op kop tijdens de eerste ronde, vanaf de tweede ronde reed Niels Albert met steun van een krachtig Belgisch blok op het oog vrij eenvoudig naar voren en keek niet meer terug. Alleen Stybar kwam nog in de buurt. De Hollanders langs het parkoers moesten het aardig ontgelden van de Belgische supporters: "Oh, wat zijn die kezen stil." Eric fluisterde nog: "Maar wij hebben Fortis..". Eric en ik hebben het parkoers aardig verkend, ook om een beetje warm te blijven. Het was zo koud dat de glühwein die werd geschonken je niet heel lang warm hield. En ondanks dringende tips had ik ook geen thermo-ondergoed aangetrokken die dag.Na afloop was het uiteraard een Belgisch feestje bij de huldiging. Een mooie en verdiende wereldkampioen, die Nielske!

Na afloop, de stomdronken supporters ontwijkend, stonden we weer tijden lang in de file om uit Hoogerheide te komen en was het indutten geblazen in de trein. Thuis duurde het nog wel even voordat ik weer helemaal opgewarmd was. Maar zeker een erg leuk evenement om eens mee te maken. En volgend jaar weer een kans voor Lars!

Voor goede informatie over dit WK kun je terecht op de site van BN/De Stem. Dit filmpje geeft een goede sfeerrapportage van de dag:Mijn foto's zijn te zien in deze Flickr set.

3 opmerkingen:

ludder zei

In de file verlaat je Hoogerheide, en vervolgens val je in de trein in slaap. Hoeveel gluhwein had jij op?

Bananeman zei

Niet genoeg!

bokkie zei

Ja, die belgen...
Eerder ging de titel bij de junioren en bij de vrouwen al naar Nederland. Vervolgens stond een blok Belgen aan de start lijn. Het zou toch niet zo zijn dat deze Belgische sport door Nederlanders gedomineerd gaat worden? De kop had dus ook kunnen zijn: "Bange Belgen breken Boom".
Gelukkig lopen volgend seizoen de supporters van de Belgische veldrijders gewoon weer elkaar uit te schelden!

En, een leuke revanche zo kunnen zijn dat Boom in de finale van de Ronde van Vlaanderen Tom Boonen verslaat.

Er is een fout opgetreden in dit gadget