14 april 2008

Veenendaal - Veenendaal 2008

Afgelopen weekend werd wederom de moeder aller toerklassiekers Veenendaal - Veenendaal verreden. Aan de start verschenen dit jaar de volgende Fietsplanners: Eric & Jasmijn Limoneira, Leon Vitamin C., Erwin Crazy Rabbit, en mijzelf.


De route was precies dezelfde als die van vorig jaar dus we wisten ongeveer wat ons te wachten stond. Aardig wat heuveltjes, aardig wat wind maar een erg fraaie route met vriendelijke mensen en een goede organisatie. Dat bleek inderdaad het geval. Erwin en ik waren dankzij het missen van de juiste afslag aan de late kant bij de start. De rest van het Fietsplannen team was alvast vertrokken (het was ook veel te fris om lang te blijven wachten). "We doen het rustig aan" vertelde Eric me nog. Jaja.

Erwin en ik gingen voortvarend van start (ik voornamelijk achter de brede rug van Erwin..), maakten een vriend en sloten een tijdje aan bij een aardig snel groepje. We dachten daarom dat we die drie Fietsplanners zo ingelopen zouden hebben. Dat duurde toch wel tot de pauze alwaar Bokkie himself de groep stond op te wachten met een camera en aanmoedigingen. Diezelfde plek ook was ook de locatie voor de Fiets Testdag maar veel tijd om verlekkerd naar de nieuwe fietsen van Focus of Bianchi te kijken was er niet want het was behoorlijk fris en je koelde erg snel af. Toch had ik best wel een testritje op de nieuwe Focus Cayo Pro willen proberen.

Na de pauze was het twee lusjes op de Posbank (goed dat we geoefend hadden twee weken eerder!) en vervolgens weer terug naar Veenendaal (wel met veel tegenwind en oja, nog een paar heuveltjes zoals de Grebbeberg). Iedereen zat er behoorlijk door aan het eind en we waren erg blij dat we (met een zonnetje!) weer terug waren bij het clubhuis van de AXA Valleirenners.

Volgens mijn (vrij optimistische) fietscomputertje was de totale afstand van deze tocht 140km. Check de trail van de route van deze deelnemer voor de gedetailleerde route. Deze deelnemer deed het wel ietsje sneller dan wij trouwens.Dank aan de AXA Valleirenners voor wederom een zeer fraaie fietsdag!

Lees ook nog eens het verslag van vorig jaar!

1 opmerking:

bokkie zei

Goed om te horen dat iedereen is aangekomen, de wind was inderdaad behoorlijk straf! En dan toch nog een lekker zonnetje aan het eind, mooi man.

Op naar de volgende tocht op 24 mei: de 25e AMC Fietstocht onderleiding van Erwin "The Flyer" R!

Er is een fout opgetreden in dit gadget