19 oktober 2007

Zesdaagse Amsterdam

Op donderdag 25 oktober gaat er weer een kleine afvaardiging naar de Zesdaagse van Amsterdam. Hoewel de glorietijd van Peter Post allang achter ons ligt kan het toch een mooie avond worden!
Ed zet in op het duo Slippens – Stam, Crazy Rabbit gaat voor het duo Schep – Zabel en ikzelf gok op de gele truien van het duo Keisse – Bartko.
Of wordt het toch de combinatie Traksel – Dekkers? Klasbak Bobbie Traksel is namelijk de enige in dit gezelschap die de klassieker Veenendaal – Veenendaal heeft gewonnen.
Hoe dan ook, ik ben benieuwd wie er van ons met de dagprijs van door gaat.

De Zesdaagse is al meer dan 100 jaar oud. Het hoofdnummer van de Zesdaagse is de koppelkoers, ook wel Madison genoemd. Deze naam komt voort uit de eerste Zesdaagse in 1899 in Madison Square Garden in New York. Toen werd er met een duo of een trio gereden gedurende 6 dagen, 24 uur per etmaal. Altijd moest één van de leden van het team in de baan zijn. Sinds de jaren zestig is dat teruggebracht tot vier à vijf uur per avond. De Madison of koppelkoers is nog steeds het belangrijkste onderdeel van de Zesdaagse. In de koppelkoers is er de mogelijkheid steeds een ronde voorsprong te nemen. Het koppel met de meeste ronden voorsprong wint uiteindelijk de Zesdaagse.
Bron: 6-daagse Rotterdam


Met dank aan: Rotterdam Vormgeving

3 opmerkingen:

Bananeman zei

Ja, dat wordt leuk! En lees natuurlijk ook even het verslag van vorig jaar!

El Rabbit zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
El Rabbit zei

Fotosetje: http://www.flickr.com/gp/62579590@N00/6N9ZeK

Er is een fout opgetreden in dit gadget