22 oktober 2006

Zesdaagse van Amsterdam - Een VerslagAfgelopen vrijdagavond waren de koppels Smit-Vonk en Bolwidt-Borgonjen aanwezig bij de Amsterdamse Avond van de Zesdaagse vam Amsterdam in het lokale Velodrome.

Het was een avond gevuld met bier, gezelligheid, snelle mannen op de fiets, ietsje minder snelle mannen op de fiets, snelle mannen op een derny, Peter Beense (die is op niks snel ben ik bang) op het podium, en melige muziek.

Ik vond het erg indrukwekkend om Theo Bos te zien sprinten, om het koppel Stam - Schep te zien zwoegen terwijl ze de rest op een rondje reden of juist een aanval afsloegen en om vier derny's met renners in de laatste ronde naast elkaar door de bocht te zien gaan.

Het was al met al een erg vermakelijke avond waarop Stam - Schep helaas een ronde moest toegeven op het Zwitsere koppel Risi - Marvulli. Gelukkig echter hebben ze het op de slotavond van de deze zesdaagse weer helemaal goed gemaakt en hebben ze als koppel hun eerste overwinning geboekt. Chapeau!


(bron foto: http://www.id-creations.com/liveticker/dag6.php?id=22)

Uit de Live Ticker van de Zesdaagse van Amsterdam:

De bijna 3000 toeschouwers in het Velodrome waren vannacht door het dolle heen. Danny Stam (35) en Peter Schep (29) maakten hun favorietenrol volledig waar in de zesdaagse van Amsterdam. Dat gebeurde in een zenuwslopende koppelkoers. Lange tijd leken Bruno Risi en Franco Marvulli op de zege af te stevenen. Maar ze capituleerden voor de splijtende demarrage van de Nederlanders op 23 'toeren' voor het einde. Die werd beloond met een ronde voorspong. Voor Stam betekende het zijn tiende zesdaagsezege, voor de stijlvolle Schep zijn eerste.

Huilend vielen Stam en de geblesseerde Robert Slippens (winnaars in 2003 en 2004) elkaar in de armen. Minutenlang konden ze geen woord uitbrengen. Hun tranen spraken boekdelen. ,,Het is gegaan zoals we hadden verwacht,'' jubelde Stam, nadat hij ook Peter Schep uitbundig had bedankt. ,,Wij werden doodziek van die Zwitsers,'' verzuchtte Schep.
Ik heb de foto's die ik heb gemaakt op Flickr gezet en de video's in de Zesdaagse van Amsterdam playlist op YouTube. Ik heb overigens ook een Fietsplannen groep aangemaakt op YouTube want je weet maar nooit waar het goed voor is. Hieronder zie je bijvoorbeeld een klein stukje van een koppelkoers, net wanneer de pan in de vlam slaat (goeie timing!!).
Het plan was er al eerder maar nu zijn we (met name Erwin Crazy Rabbit) echt enthousiast geworden om een keertje op de baan te gaan rijden. Wie heeft er zin om mee te doen? De volgende vragen komen dan wel snel op:
  • Wie rijdt de derny? We hebben Vinny al gevraagd vanmiddag (hij leek ons van het juiste postuur; alleen wel oppassen voor die bochten) maar hij had geen interesse.

  • Is het koppel Van Rotterdam - Oude-Vrielink wel in shape of hebben ze te vroeg gepiekt?

  • Hebben ze ook een slettebak-baanfiets?
Gisteren bij de Bike Motion beurs hebben we ook een fraaie baanfiets van dichtbij bewonderd, maar daarover, uiteraard, later meer.

2 opmerkingen:

bokkie zei

Ik denk dat het koppel Van Rotterdam - Oude-Vrielink altijd in "shape" is.
De vraag is of Johnny & Robbie op tijd de remmen van hun fiets afslopen!

DiRene zei

...te vroeg gepiekt?

15 jaar te vroeg!