22 oktober 2006

Bike Motion 2006 - Een Verslag


Twee posts op 1 avond! Kan dat wel? Ja hoor. Gekkenhuis. Gisteren hebben Joska, Erik en ik de Bike Motion sportieve fietsbeurs bezocht.

Wat was daar te zien? Nou: fietsen, fietsen en nog meer fietsen, computergestuurde fietstrainers, een modeshow, nog een modeshow, trial demo's, een spinning demo, diverse fietsbladen, diverse fietsonderdelen (o.a. een stand alleen voor remblokjes) en toiletten.

Het was aardig om alle grote merken eens bij elkaar te zien maar echt heel veel wijzer zijn we er toch niet van geworden. Persoonlijk vond ik het, naast de modeshows naturlijk, wel aardig om de 2007 versie van mijn huidige fiets (een Focus Variado, 2006 versie) te zien, om het nieuwe SRAM schakelsysteem (schakelen met 1 hendel) eens in het echt te zien, om een baanfiets en tijdritfiets eens van dichtbij te bekijken (die eerste vooral na de Zesdaagse vam Amsterdam de avond er voor) en om te zien dat er steeds meer steunzolen voor fietsschoenen te krijgen zijn (ik heb namelijk spreidvoeten).

Maar om te zeggen dat je nu echt heel veel in-depth informatie kreeg over racefietsen, nee dat niet. Ook was het wel aardig geweest als er wat racefietsen of mountainbikes echt in actie te zien waren geweest of, nog beter, als je er zelf wat uit had mogen proberen.

Echt een gemiste kans was het feit dat Garmin er niet stond want volgens mij is dat de enige fabrikant op dit moment met een GPS fietscomputer. En als Erwin Crazy Rabbit zijn software voor dit zeer fraaie apparaat klaar heeft dan fietst over een paar jaar echt niemand meer zonder.

Zoals U gewend bent van deze Fietsplannen correspondent staan de foto's op Flickr en de video's op YouTube.

Ik snap nu trouwens wel waarom Mark en Erwin zoveel in de spinklas te vinden zijn ("lekker he?"):
3 opmerkingen:

rotimanis zei

Die 2007-versie-fiets heeft wel een erg eenvoudig systeem om in te springen op jouw spreidvoeten-probleem...

rotimanis zei

Trouwens, die 2007-versie-fiets heeft ook een erg ingenieus routekaartsysteem op het stuur gemonteerd...

Bananeman zei

Ontzettende wijsneus!

Wie heeft deze man een Blogger account gegeven? ;-)