16 augustus 2006

La Redoute


La Redoute en die andere heuvelkes van Luik-Bastenaken-Luik zijn door Crazy Rabbit en mijzelf beklommen afgelopen zaterdag toen wij de 170km variant van deze tourtocht hebben verreden.

Vrijdagavond zijn we richting Maastricht gereden alwaar we een korte nachtrust hebben genoten in het hotel bij (eigenlijk: op) Maastricht/Aachen Airport. De hotels in Luik zaten namelijk al lang vol en dit was de goedkoopste in de buurt. Een prima hotelletje verder waar ook andere fietsers gebruik van maakten. En voor deze ene keer was het speciaal voor ons ook mogelijk om reeds om 05:30am een ontbijtje te nuttigen in het hotel. Dat lieten we ons geen twee keer zeggen. Na 's avonds nog even Pirates of the Carribean gekeken te hebben en daarbij zowaar de (mini)bar niet aangeraakt te hebben (want voor je het weet loopt je testosteron de spuigaten uit) reden we zaterdagochtend naar Luik. De snelweg vol met andere wielerfanaten.Om 06:20am vertrokken we in een zwaar bewolkte, wat frisse en rustige zaterochtend op weg naar de eerste stempelpost. Direct uit Luik begint al het eerste klimmetje (Cote d'Embourg) om wakker te worden. Na 65km die bijzonder snel voorbij gingen kom je bij de eerste stempelpost. Hier kregen we een paar koeken en werd door een vrouw met tuinslang de bidons van alle deelnemers bijgevuld. Bij deze post werden de mannen gescheiden van de jongens want de deelnemers voor de 235km variant mochten hier rechtdoor terwijl wij linksaf sloegen. Dat het best fris was werd duidelijk toen we hierna weer op de fiets stapten. Ik zat echt een tijdje te bibberen op de fiets. Tot de eerstvolgende klim, wat gelukkig in de Ardennen nooit zo heel lang op zich laat wachten.30km later, maar wel het aardige klimmetje bij Wanne gedaan te hebben kwamen we alweer bij de tweede stempelpost. Ook hier werd lekkers uitgedeeld en de bidons aangevuld. En hop, door naar La Reid. In dit stukje zit o.a. het hele gemene klimmetje genaamd de Cote d'Amermont. Wat een steil kreng zeg. Ongeveer liggend op je stuur naar boven anders glipt je voorwiel onder je vandaan. Volgens mij hadden we op dit punt allebij even last van verzuurde spiertjes. Maar eenmaal aangekomen bij La Reid zit je alweer op de 135km en heb je eigenlijk alleen nog maar La Redoute als hindernis te nemen. Hier tankten we dan ook even goed bij want de hongerklop was nabij. Ook was er hier een lekker soepie te nuttigen. Net op dat moment brak de zon door en zittend op een gezellig pleintje samen met honderden medefietsers was het daar erg prettig vertoeven.

Op naar die befaamde Redoute dan. In de volle zon met veel publiek langs de kant was dit een aardig spektakel. Aangezien hier de mensen die de 135km afstand deden (de kneusjes) ook weer op het parcours zaten was het inhalen geblazen. Oja, en ook ingehaald worden trouwens. Erwin o.a. door zijn buurman. Afijn, die Redoute ben ik vrij rustig op gegaan en aangezien hij niet zo lang is is dat ding eigenlijk best goed te doen. Eitje. De volgende keer op het grote blad, haha. Nee, ik was best blij met mijn triple die dag. (de foto is niet van ons overigens)

Hierna was het nog maar eventjes naar Luik. Boven op de Redoute inderdaad nog wat vals plat geneuzel maar de laatste 20km haakten we toch maar aan bij een klein treintje en reden we net onder de 40km/u naar (en door) Luik. Wel zo lekker. Aangekomen in Luik rond 16:15 (tijd op de fiets doorgebracht: iets meer dan 7 uur) bleken de straten nat maar wij niet (van het zweet alleen). Wij het hotel in om de laatste stempel te halen en prompt begint het te regenen. Wat een mazzel. De hele dag droog gereden. Als beloning voor de geleverde prestatie kregen van de overigens geweldige organisatie (vooral als je bedenkt dat de inschrijving bijna niets kost en er tig vrijwilligers opgetrommeld zijn) een paar fraaie sokken. Volgend jaar zeker weer want dit smaakt naar meer! Hopelijk kunnen we dan ook meerdere fietsplanners organiseren want het is echt een erg fraaie tocht.


4 opmerkingen:

bokkie zei

Ik krijg er gelijk zin in. Gelukkig mag ik a.s. zondag bij de Ride for the Roses aan de slag.
En inderdaad, voor volgend jaar gaan we er met meerdere fietsplanners naar toe! Toch mannen?

DiRene zei

Chapeau!

Volgend jaar de trippple eraf!!!

Bananeman zei

Mijn collega was dit jaar bij de echte Luik-Bastenaken-Luik. Hier zie je hoe het echt moet.

Bananeman zei

De foto's gemaakt door het Action Photo Team zijn eindelijk binnen!

Zie mij een heuvelke beklimmen. En zie Erwin datzelfde heuvelke beklimmen.

Erwin, weet jij nog welke klim dit was?

Er is een fout opgetreden in dit gadget