13 augustus 2006

Video Peter WinnenOp wielersportboeken.nl vond ik dit leuke filmpje met een interview met Peter Winnen.

Peter winnen is naast een fantastische wielrenner, en mijn grootste jeugdidool, ook de schrijver van het boek “Van Santander naar Santander”.
In dit boek beschrijft hij op openhartige en meeslepende wijze zijn leven als professioneel wielrenner zonder een blad voor de mond te nemen.
Samen met “De Renner” van Tim Krabbé is dit boek inmiddels een klassieker in de wielerliteratuur en geeft het een goed inzicht in wat er zich afspeelt in de renner en in het peloton.

op wielersportboeken.nl staat het volgende over Peter Winnen.

Het leven van Peter Winnen laat zich lezen als een roman. Hij groeide op met maar één droom: wielrenner worden. Zijn droom werd bewaarheid: hij werd een van de succesvolste en beroemdste Nederlandse wielrenners aller tijden. Zijn majestueuze overwinningen in de Tour de France waren hoogtepunten in de Nederlandse sportgeschiedenis. In dit boek beschrijft Peter Winnen in zijn eigen woorden zijn opkomst en carrière als wielrenner.
Peter Winnen was profwielrenner van augustus 1980 tot mei 1991. Bij zijn debuut in de Tour de France won hij de belangrijkste bergetappe, de koninginnerit Alpe d’Huez, en won de witte trui als de meest succesvolle debutant. In de jaren erna won hij nog tweemaal de belangrijkste bergetappes (Morzine 1982, Alpe d’Huez 1983). Hij zat in de selectie van de Olympische ploeg in 1980, werd Nederlands kampioen en behaalde vele belangrijke ereplaatsen.

Met dank aan: Rotterdam Vormgeving

Geen opmerkingen:

Er is een fout opgetreden in dit gadget