19 juli 2006

Genieten en Afzien in Valkenburg

Alex met de mooiste meisjes van NederlandHet was genieten en het was afzien in en rond Valkenburg. Genieten dankzij de zeer fraaie fietstochten, het zeer prettige gezelschap, het goede onderkomen en het fijne tourpubliek.

Afzien was het voornamelijk voor Edward, de enige in het Fietsplannen gezelschap die ondanks grote woorden (voornamelijk van mijn kant) uiteindelijk de uiteindelijk de Tour Tocht ondernam. Chapeau Edward!

De meeste Fietsplanners (al dan niet met een fat bottom) kwamen aan op zaterdag 1 juli. Door diverse mensen werd op die dag al een kleine fietstocht ondernomen. Anderen (ik met name) hielden het liever bij een rustige voorbereiding op wat komen zou door te relaxen bij de Esdoorn of de Kastanje.

De tweede dag stond in het teken van een forse en zeer fraaie fietstocht door de heuvels van Limburg. O.a. de Vaalserberg en de Gulpenerberg werden aangedaan. De Vaalserberg werd weliswaar eerst ongeveer drie maal omcirkeld maar na een stevig buffet was dat eigenlijk ook een eitje. ;-)

Maandag gingen we weer fris op pad (nadat door ons nadrukkelijk werd verzocht dat men in het camping cafe de Tongerlo'tjes dit maal koud klaar zou zetten voor het eind van de dag) voor een nieuwe tocht door de heuvels. Ook Belgie werd dit maal bezocht en wederom werd na een zeer prettige tocht (rond de 100km als ik het goed heb onthouden?) neergestreken op de altijd zeer gastvrije camping De Bron. Een aantal mensen beklom voor aankomst nog even snel de Cauberg (dat er mensen zijn die daar lopend op moeten..). Vlak voor de camping
kwamen we onze held Edward tegen die als enige die dag de Tour Tocht (130km!) had ondernomen. Hij oogde nog zo fris als een hoentje! Er werd die avond dan ook plezierig doorgehaald.

Dinsdag op weg naar Trintelen (helaas moesten een aantal mensen al eerder naar huis) om daar de doorkomst van de Tour de France mee te maken. Misschien waren we iets te vroeg gearriveerd want de illegale bierverkoper ter plaatse kwam al snel zonder te zitten. Misschien maar goed ook want het was warm. Erg warm. Hoewel. Ook weer niet zo warm als vandaag. Toch warm.

De doorkomst werd toch een aardig spektakel. De Tour Karavaan deelde diverse zaken uit en verkocht o.a. petjes voor woekerprijzen, die vervolgens voor een habbekrats (en zonder aan vrienden te denken ;) weer werden geruild voor andere petjes. Aan het eind van de dag zorgde het Tour publiek aan de overkant van de straat in Trintelen voor de beste sfeer.


Moe maar voldaan werden er nog wat kaarten op tafel gegooid op de camping. De volgende dag was het opbreken en terug naar de zaak maar gelukkig niet voor Erwin en mij want wij gingen door naar Frankrijk om o.a. de Alpe d'Huez en de Mont Ventoux te overmeesteren. Maar dat is weer een ander verhaal.

Bekijk ook zeker Edward's foto's van dit zeer geslaagde weekend. En laten we niet vergeten om het meesterbrein achter dit evenement, DiRene, te bedanken. Helaas was hij verhinderd vanwege Creme Brulee. Volgende keer weer van de partij!

1 opmerking:

bokkie zei

He reteketED,

Leuk verslag!!! Inderdaad, het was een geslaagd weekend. Ben ook benieuwd naar het Alpe d'Huez verhaal.

Op naar een volgend avontuur!

Er is een fout opgetreden in dit gadget