29 mei 2006

Knooppunt Harmelen

Het wapen van Harmelen
Behalve Herr Erwin en Markus zijn er nog meer mannen en zelfs vrouwen op de fiets gestapt afgelopen weekend. Erwin "Razend Tempo" B. en ikzelf zijn zondagmiddag naar Knooppunt Harmelen gefietst alwaar Huub en Netty ons voorzagen van een lekker bakje thee (wij hadden geen troost nodig), sinaasappelsap en gevulde bidons.

We vernamen daar dat Erik B. en vriendin op zaterdag ook knooppunt Harmelen hadden aan gedaan. Zij hadden echter een wat minder prettige dag uitgekozen want hoewel het natuurlijk om een minimaal tochtje gaat vanuit Utrecht waren ze toch aardig nat geweest hoorden wij. Erwin en ik troffen het daarentegen prima met het weer en ondanks fikse zijwind ("Goed voor de conditie" volgens Erwin) en mijn nog steeds zich herstellende enkel hadden we er toch een aardig tempo'tje in. Erwin zei nog tegen me dat ie met mij tenminste lekker kon door fietsen:
Het gemiddelde tempo bij die Bos en Duin ronde lag toch een stuk lager.

Ik wil hier verder niets mee zeggen noch enige verwachtingen scheppen. Wat ik nog wel wil zeggen is dat we opmerkelijk veel vrouwelijke fietsers tegenkwamen. Waarom weet ik niet maar misschien houden ze meer van zijwind dan mannelijke fietsers? Zij zei zijwind? Helaas heeft Erwin dit keer geen fraaie foto's gemaakt, hoewel hij zijn camera wel op zak had. Dankzij het moordend tempo hadden we voor dat soort frivoliteiten natuurlijk ook geen tijd.

Voordat we weer op pad gingen werd kleine Bram nog even uit bed getrommeld. Hij leek echter een beetje timide door onze fietshelmen, handschoentjes en strakke broeken (met daar onder harige benen). Dat zou ik ook zijn op die leeftijd. Man, zelfs op mijn leeftijd word ik er nog bang van!

Mijn enkel hield zich gelukkig prima en dat zelfs na enige voorzichte danspasjes op de zaterdagavond (na enige niet-zo-voorzichtige Gin-en-Tonics). Maar dat is een ander verhaal.

7 opmerkingen:

Huub zei

Toch wel benieuwd naar jullie tijden?

Ed zei

Bij mij is het 07:40 PM.

Ed zei

Bij mij is het 19:39.

Ed zei

Sorry. Volgens mijn teller hadden we heen en terug gemiddeld 27.02 km/h gereden. Niet bijzonder rap maar gezien die fikse zij wind (zei ik "fiks"?) en het feit dat ik al maanden niet meer heb gefietst viel het me niks tegen.

bokkie zei

Zei ik: chapeau?
En betekend dit dat den enkel klaar is voor den Limburgse heuvels?
P.s. chapeau!

Züllewe zei

sjonge, wat een enthousiaste fietsverhalen weer!
chapeau!
ik doe even deze weken niet mee vanwege die dubbele verhuizing vamme. mn fietszooi al ingepakt.
na komend weekend ben ik weer van plan om serieus aan de gang te gaan. ik woon vanaf zaterdag aan het Haarlemmerplein dus dat stukkie vanaf de westergas ga ik nog wel vaker fietsen.

Bananeman zei

Verhuizen op de fiets zou ik zeggen. Daar wordt je pas fit van!

Jullie hebben toch een bakfiets?? Vrouw en kinderen + huisraad in de bak en fietsen maar!