11 april 2006

Ronde van Rotterdam


Chapeau!! Zo die is er alvast uit.

De Ronde van Rotterdam is uitgestippeld of beter gezegt uitgelijned. Het is een behoorlijk ruime ronde rond rotterdam geworden die ook wel gezien kan worden als een krappe koers van zuid-holland.


Er wordt natuurlijk gestart op LF2, de stedenroute, richting noord afbuigend naar oost. We komen ruim zijdelinks langs het laagste punt van zuid-holland en tegelijkertijd van holland. Het laagste punt ligt lang de A20 bij Nieuwerkerk aan de IJssel in een weiland en aangezien we de mees, cannondale, focus & bianchi niet tot de assen in de drek willen hebben is het niet vervelend dat het ruim zijdelinks blijft!Voor de GPS & TomTom nurds de volgende info. Rijdt die Opel maar lekker het weiland in! Het laagste punt ligt op 51º 59' 13" noorderbreedte en 4º 38' 9 " oosterlengte en heeft een hoogte van 6,74 meter beneden het Normaal Amsterdams Peil.

Zodra we het knooppunt LF2-LF4, de midden nederland route, bereiken zetten we koers richting noordzee met als doel het hoogste punt van zuid-holland te bereiken!. Inderdaad de dunes van Katwijk met een hoogte van 36 meter. Die we waarschijnljk rechts moeten laten liggen omdat de bantjes iets te dun zijn. We komen overiges ook nog langs valkenburg, die we begin juli nog een keer aandoen met "De Tour in Valkenburg "

Via LF12 (de Maas & Vesting route) & LF11, de albert en pils (beide prinsen) route gaan we dan langs de mooie maas weer terug naar onze stad ver achter de duinen.

Laten we hopen dat er nog wat klimmetjes in de duinen zitten en laten we zoveel mogelijk op en neer de dykes gaan rijden om toch maar die klim kilometers te klokken. Ondertussen is het wel 100+ Km dus dat zit wel goed.

Okay nu stoppen met dat linken.

Ciao,

DiRene3 opmerkingen:

bokkie zei

He, je kan tegenwoordig commentaar leveren!
Nou bij deze dan. Ziet er goed uit, maar ik maak me zorgen over het "gat" in de route. Van welke kant nemen we hem eigenlijk en heb ik extra profiel op m'n rubber nodig?

DiRene zei

Frees Niet!!

Er zal geen extra rubber van jouw profiel nodig zijn bij de dunes & dykes.

Ben van plan om op het rechte pad te blijven maar je weet maar nooit. Misschien wacht er wel zo'n blonde bij de hoek van holland!

bananeman zei

Ik vind het een geweldige route. Recht zoals ie gaat.

Goed je stuur vast houden, handje aan de zee en je komt vanzelf weer thuis. Ik zou ook wel graag zo'n hoogtegrafiekje willen zien. Altijd mooi, grafiekjes namelijk.

Er is een fout opgetreden in dit gadget