21 maart 2006

Classica Montagne du Chevalier 2006

Eindelijk is de route klaar en hij is zo mooi geworden dat ik hem met een gerust hart “Utrechts Mooiste” durf te noemen. De route gaat grotendeels over rustige wegen door de bossen en er zitten veel leuke klimmetjes in. Met de kilometers en de heuvels in de benen kan het laatste gedeelte dan ook nog geniepig zwaar worden, u bent dus gewaarschuwd!

We beginnen rustig en rijden vlak richting Maarsbergen. Vanaf hier rijden we richting Doorn en beklimmen de Ruiterberg (▲ 46 meter). Van uit Doorn rijden we richting Amersfoort en beklimmen de Maarnse Berg (▲ 43 meter). Bij de Leusder Heide slaan we rechtsaf en rijden over een mooie rustige weg richting Den Treek. Bij Amersfoort steken we de snelweg over en beklimmen dan de Galgenberg (▲ 60 meter). Via de Birkt rijden we dan weer over een mooie rustige weg richting Soestduinen. Vanaf Soestduinen beklimmen we de Soesterberg (▲). Via het Zeisterspoor, de Amersfoortseweg (N227) en de Zeisterweg (N224) rijden we richting Austerlitz en beklimmen de Pyramide van Austerlitz (▲ 41 meter). We volgen de Traayweg en rijden onder de snelweg door, hier slaan we direct linksaf en beklimmen de Maarnse Berg (▲ 43 meter). We rijden door Maarn heen en rijden de Grindweg op, aan het eind slaan we rechtsaf en beklimmen nog een keer de Ruiterberg (▲ 46 meter). We rijden richting Leersum en slaan dan linksaf de Wijkerweg in en beklimmen de Hoogstraat (▲ 34 meter). Via de N226 rijden we weer richting Leersum en hier beklimmen we de Uilentoren (▲ 27 meter) en de Leersumse berg (▲ 36 meter). Op de N225 rijden we naar Amerongen en beklimmen de Amerongse berg (▲ 65 meter). We rijden langs Prattenburg en beklimmen de Prattenburgse berg (▲ 42 meter). Daarna beklimmen we de Defensieweg (▲ 53 meter) en de Thijmse Berg (▲ 40 meter). We steken de N233 over en beklimmen de Laarsenberg (▲ 43 meter). Kort hierna volgt de Grebbeberg (▲ 45 meter) en dan rijden we Rhenen in en beklimmen als laatste de Koerheuvel (▲ 51 meter). Over de Oude Veense Grintweg rijden we weer vlak richting Veenendaal en dus ook richting de finish.

Ik herriner me... Als het zomers mooi weer was dan keek ik eerst de Tour de France en daarna reed ik op de Koga Miyata van mijn oudere broer het laatste stuk van deze tocht. Meestal begon ik bij de Prattenburgse berg en reed dan de Defensieweg op. Als ik dan daarna bezig was met de beklimming van de Thijmse berg dan verbeelde ik me heel even dat ik net zo goed kon klimmen als Peter Winnen.
Ach jongens toch… ik krijg er nu al zin in!Met dank aan: Rotterdam Vormgeving

Geen opmerkingen:

Er is een fout opgetreden in dit gadget