22 augustus 2011

Viking Tour - Dag 2

's Ochtends vroeg (uitslapen was er niet bij daar bij de Viking Tour) stapten we met fiets en al op de speciaal voor ons geregelde veerboot van Hemsedal naar Gudvangen. Door de zware mist werd dit een nogal spookachtige tocht door het fjord met hier en daar een glimp van een spectaculaire rotspartij of waterval.
In Gudvangen werd de dag officieel gestart waarbij wij van de tour klasse (wij reden de Viking Tour puur voor ons plezier..) nu eens later i.p.v. eerder moesten starten dan de race klasse (ook die hadden plezier hoor.. misschien nog wel meer..). Sidney moest helaas door rugklachten een dagje rust nemen.

Daardoor miste hij wel de steilste klim van de Viking Tour: een kreng van zo'n 250m omhoog met een stijgingspercentage van 18%. En om het nog wat interessanter te maken reden er geregeld grote tourbussen met bejaarden van dit heuveltje naar beneden waardoor je af moest stappen in de bochten want de weg was te smal voor bus en fiets. Het was Geir (de organisator) boven op de heuvel helaas niet gelukt om de buschauffeurs tot andere gedachten te brengen. Ondanks menige afstapper met een te zwaar verzetje bleef hij van het tandemkoppel wonderlijk genoeg deze bult op fietsen terwijl zij aan het lopen was geslagen. Wat een bikkel. Voordeel van Sidney's rustdag was wel dat hij op deze manier mooie foto's van mij kon maken. Waarvoor dank.

Na dit avontuur volgde later op de dag nog een super mooie fijn lopende klim na het dak alsmede de finish van deze etappe net boven de 1000m alwaar enkele nieuwsgierige lokale zoogdieren ons stonden op te wachten terwijl wij genoten van door de geweldige organisatie vers gesmeerde broodjes.

Na een fijne lange afdaling (wel in de regen) belandden we in Balestrand. Inderdaad ja, een erg fraai Noors dorpje aan een fjord. Na de dagelijkse douche beurt in de lokale sporthal en het ritueel van het vinden van een volleybal net of een zaalvoetbal goaltje om je natte stinkende kleren op te hangen begaven we ons naar het dorp waar ineens de zon spontaan was gaan schijnen. Tijd voor een pintje aan de haven dus. En natuurlijk voor wat promotie voor de Stichting No Guts No Glory!

Het grafiekje van de dag:

Meer foto's op Flickr.

2 opmerkingen:

Buzzing T zei

Zit ik een beetje via blogspot door te klikken kom ik Edje tegen :)
groeties Tam

Bananeman zei

Ik ben overal Tam. Ook op Blogspot. Muhaha.

Groetjes terug