16 augustus 2011

Viking Tour - Dag 1


Op 22 juli was het dan eindelijk zover: de twee nog overgebleven dappere Viking Fietsplanners Sidney en mijzelf vertrokken met onze gehuurde fietskoffers naar Noorwegen voor de Viking Tour!

Na het nodige gesleep met 30kg koffer, fiets en schone onderbroeken (oh nee, die was ik juist vergeten bleek later) konden we onze fietskoffers zonder enig probleem en, tot onze verbazing, zonder enige extra betaling dumpen bij de speciale baggage. "Pas op je rug want dit mag niet van de Arbo", riepen we nog maar de vrienden van de speciale bagage hadden gelukkig wel voor hetere vuren gestaan.


Op Oslo airport aangekomen liepen meer verdwaalde sportievelingen rond met absurd grote fietskoffers op zoek naar eten (Peppe's Pizza was zo ongeveer de enige optie waar je voor slechts €50,- kon genieten van 2 pizza's en cola) en/of de Tour de France op TV. Dat werd wreed onderbroken door het drama in Oslo en Utoya. Door de taal, onduidelijkheid en de busreis naar Hemsedal kregen we er op dat moment niet heel veel van mee. De volgende ochtend na de eerste overnachting met een man of 100 in een Noorse sporthal (handbal anyone?) werd de omvang van het drama duidelijk en vertelde Geir (de organisator) dat de Viking Tour wel door zou gaan maar hier en daar wel iets soberder dan anders. Ook waren er helaas al Noorse deelnemers die niet mee deden vanwege het drama.


Fris aan de start vertrokken we de eerste dag in de regen om van Hemsedal naar Aurland te fietsen. Gelukkig met een klein heuveltje halverwege. Een erg fraaie klim met een zeer fraaie blik op het Noorse landschap en met beter weer dan de ochtend. Aan het grafiekje van m'n fietscomputer kun je zien dat ik die dag nog wel een hoge hartslag kon halen. Vanaf dag 3 was dat een stuk minder wat maar weer eens aangeeft dat ik meer moet trainen. Althans, als ik een week lang wil kunnen blijven pieken. Maarja, wie wil dat nou? ;-)


Na de klim volgde de eerste serieuze afdaling van de Viking Tour richting Aurland. Gelukkig kon ik nog net op tijd in de remmen knijpen (toen nog wel) om te genieten van het belachelijk mooie uitzicht voordat we ons gingen vermaken in de volgende sporthal met bijbehorend rustiek mooi Noorse dorpje aan een fjord.
Uiteraard staan mijn foto's van dag 1 op Flickr.

Wordt vervolgd..

Geen opmerkingen: