31 maart 2010

Veluwecross 2010


Vijf jaar na de eerste Veluwecross keerde Fietsplannen (hoewel, Fietsplannen bestond toen nog niet eens.. toen fietsten we nog gewoon..) terug naar de Veluwe afgelopen weekend; Hoenderloo om precies te zijn. Nog net zo fit zoniet fitter en minstens zo gespierd als vroeger verschenen dit keer aan de start: Sidney, Erik B., Edward "de Smit", Rene en ondergetekende.

Ik kwam zelf aan op vrijdagmiddag, mooi op tijd om de sleutel op te halen en om nog een klein rondje in te fietsen (op en neer naar Dieren). Gesettled in de enigzins muf ruikende bungalow De Lijster met een goed boek op schoot kwam Sidney me vergezellen op de vrijdagavond. Zaterdag maakten we met zijn tweeën een mooi tochtje langs Radio Kootwijk, Harskamp, Ede, Schaarsbergen en Deelen. Het was vroeg in het seizoen en de benen nog niet optimaal. Maar je moet ook nooit te vroeg pieken zou Edward de dag er op nog zeggen (tegen de buurvrouw).

Zaterdag kwam de rest van het gezelschap ook opdagen en nestelde zich in de, op 1 of andere manier, toch steeds minder fris ruikende Lijster. Stapelbed en bank werden ingezet voor slaapplekken. Erik crosste met de auto nog even op en neer naar een feestje in Zevenaar terwijl de rest zich vermaakte met video's van Sandokan (ok, heel even dan), Jiskefet en Black Sabbath. Goeie combi. Wel jammer dat ik mijn 'Surf Nazis Must Die' video thuis had laten liggen. Toch een klassieker.

Zondag was een mooie dag voor een tochtje met de hele club. Eerst afgedaald naar Dieren, met nog een klein lusje richting de IJssel (en daarbij kasteel Middachten achteloos voorbij fietsend) om vervolgens bij Rheden de Posbank te beklimmen. Boven gekomen stond ons een lekker kopje koffie met (grootmoeders?) appelgebak te wachten. We vervolgden onze weg over de hei en crossten langs de A50 weer naar huis. Een klein regenbuitje op het einde deed niets af aan een mooi middagje fietsen (want vroeg op staan kan thuis altijd nog). De avondmaaltijd in het altijd bruisende Hoenderloo viel prima en na een korte boswandeling (maarja, de meeste dieren zie je toch vanuit de auto) werd 's avonds in de Lijster met een biertje en een GT nog gezellig een kaartje gelegd.

Maandag stond het Fietsplannen team weer vrolijk in de startblokken voor wederom een prima fietsdag. Ondanks de weersvoorspellingen (van een '1' naar een '5') was het uitstekend fietsweer zonder een spatje regen. De tocht ging dit keer (weer) naar Radio Kootwijk en daarna verder naar het noorden (via Ermelo en Elspeet) om daarna door de bossen weer af te dalen naar Hoenderloo. Erg fraaie bospaadjes (langs niet altijd verhard maar dat kon ons niet schelen) en routes over de heide met een (persoonlijk) hoogtepuntje in de vorm van een goed gevulde schaapskooi. Edward nam een kleine shortcut naar huis en had alvast de boodschappen gedaan voor een heerlijke (en grote) pasta maaltijd. Rene was toen al weer vertrokken naar huis.Dinsdag was Erik vroeg op weg voor een andere afspraak (kwam die jongen eigenlijk wel om te fietsen?) en pakte Edward de auto naar huis. Bij terugkomst van Erik sprongen we met zijn drieën weer op de fiets om Erik af te zetten bij Barneveld. Erik fietste daarna door naar Utrecht en Sidney en ik maakte een rondje terug naar Hoenderloo. Daarbij kwamen we wederom langs Radio Kootwijk (na letterlijk vastgelopen te zijn in een zandpad) en ja, het kan bijna geen toeval zijn, ook weer langs de schaapskooi. Vroeg weer terug bij de Lijster waren we nog wel ruim een uur bezig om de gloednieuwe fietsdrager op het dak van Sidney's auto te monteren met behulp van montage-instructies waar de IKEA nog jaloers op zou worden. Via files uiteindelijk weer in Amsterdam beland waar ondergetekende het weekend nog even afmaakte (want ik heb tenslotte een sabbatical) met een geweldig optreden van The Sonics in de Paradiso. Have love, will travel.Al met al was het weer een prima Fietsplannen weekendje en de benen zijn nu optimaal om een half jaar op het strand te gaan liggen. Maar als je dat liever doet kun je natuurlijk ook de Giro en Tour de France toertochten gaan rijden. Zie ook de opgenomen (met een paar gaten hier en daar) GPS routes van Sidney. En mijn foto's op Flickr.

3 opmerkingen:

bokkie zei

Eindelijk weer eens een "post", en wat voor een! Goed verhaal, goede foto's & goed fietsplan! Jammer dat mijn kop nog niet goed is.
Maar; wie gaat de leegte die Ed achterlaat voor het komende halfjaar opvullen d.m.v. prachtige "posts"? Anders is het weer 3 maanden wachten voordat er een foto van Ed in een Fietsplannen shirt op Mount Fuji staat!

Veel plezier Ed met je wereldreis en tot over een halfjaar!

Anoniem zei

Geweldig Ed!
Nu heb ik een half jaar de tijd om in vorm te komen...

gr. Edward

DiRene zei

Tevens hebben we ook een vlaamse gaai gezien een menig ander vogel.

14 Bruine Vogels

Onhoud nummer 15. Machtig mooi pad! Neem dat nummer.