09 september 2009

"Mooie" Marco wint de Vuelta!

In het laatste weekend van augustus reden een flink aantal Fietsplanners het Vuelta weekend in Drenthe, met op zaterdag natuurlijk het hoogtepunt van dit weekend: de Vuelta tourtocht.
Een bijna compleet Fietsplannen peloton verscheen aan de start, samen met één nieuweling, namelijk: Sidney. Iedereen had er erg zin in en was klaar voor de 120 km versie van deze tocht.

Tegen alle verwachtingen in lukte het iedereen om bijtijds op te staan. Daardoor konden we vroeg aan te start verschijnen en er zeker van zijn dat we op ook op tijd binnen zouden komen.
Op het circuit van Assen was er de eerste tijdregistratie. De snelste tijd werd geklokt door Erwin B.. Aan het eind van deze ronde had hij dan ook voldoende tijd, om met de camera in de hand, nog een paar mooie plaatjes van de overige Fietsplanners te schieten. Chapeau!

Her eerste uur lag het gemiddelde steeds boven de 30km/pu waardoor Eric “Limoneira” de V. tot tweemaal toe flink in de achtervolging moest om Jasmijn terug te brengen. Eerst voor een technisch mankement aan Jasmijn’s fiets, daarna voor de mobiel van Jasmijn die per ongeluk was gaan telefoneren... Met Eric!
Iets verder op het parcours bleek Erwin “the Flyer” R. achter een “collega” te rijden. Deze reed aardig door en Erwin pakte vrolijk zijn wiel. Dit alles omdat deze “collega” ook op een mooie Koga Miyata Flyer reed!
Wielrennen in Drenthe is natuurlijk de VAM berg. Helaas bleek deze “berg” het hele jaar gesloten, dus geen van onze eigen tochten kon er overheen. Ook tijdens deze Vuelta tocht bleef de VAM berg gesloten en reden we er, tot onze teleurstelling, langs. Vlakbij werd er door Omroep Drenthe opnamen gemaakt. Hoewel Erwin “the Flyer” en ik ons best deden om kostbare TV seconden voor Fietsplannen te scoren bleken we uiteindelijk niet in het verslag opgenomen te zijn. Het is overigens wel een sfeervol verslag geworden!


Bij Westerbork, na 60 km, was de eerste revitalisering. Nadat iedereen voldoende eten en drinken naar binnen had gewerkt was het tijd om op “Mooie” Marco & “Bananeman” Ed te wachten. Dit bleek echter nog wel een discussiepunt maar nog voordat er überhaupt een consensus was bereikt had “Bananeman” Ed “Mooie” Marco al weer bij het Fietsplannen peloton teruggebracht!

Na Westerbork bleek ons peloton niet meer zo homogeen er reed iedereen min of meer zijn eigen tocht. “Mooie” Marco had al een shortcut uitgestippeld en Eric “Limoneira” & Jasmijn reden, na later bleek, alweer ver vooruit.
Na een versnelling van Alex “Campalex” S. reden we met zijn drieën, Alex, Erwin B. & ik, van het 2e Fietsplannengroepje weg. Kop over kop reden we naar de groep voor ons. Helaas lukte het Alex niet om aansluiting bij deze groep te krijgen waardoor Erwin B. & ik maar samen door reden. Later reden we ook Eric “Limoneira” de V. & Jasmijn, die dus nog voor ons bleken te rijden, voorbij.
Ook achter ons bleek het Fietsplannen peloton verbrokkeld. Gelukkig volgde er, bij de 2e revitalisering, een grote hereniging van Fietsplanners. Later, bij Norg, stopte deze groep om de 12e man van Fietsplannen, Edward “Pieken” S. & zijn vrouw Hanneke, te ontmoeten. Na deze ontmoeting ging de aandacht bij een aantal weer uit naar een goede eindklassering, en dus verbrokkelde de groep weer.

Uiteindelijk begon de vermoeidheid bij sommige op te spelen. Bij mijzelf ook de kramp en bij iedereen de kilometers, want de 120 km lange tocht bleek toch eerder 135 km te zijn. En dat is natuurlijk een behoorlijk verschil!
En ondanks verwoede pogingen van deze en gene bleek de snelste tijd toch echt door “Mooie” Marco neergezet. Dus iedereen die zichzelf op een mooie plaats in het Fietsplannen klassement zag staan bleek door “Mooie” Marco op zijn nummer
gezet. Dat wel zeggen: één plaats lager!
Maar ach, er volgt altijd wel weer een nieuwe kans. Wie weet volgend jaar wel bij de Tourstart in Rotterdam of die van de Giro in Amsterdam!Met dank aan: Rotterdam Vormgeving

1 opmerking:

rotimanis zei

Mooi gedaan Mark!
Ik denk dat de toertocht van de Giro en de Tour net zo heuvelachtig zijn...

gr. Edward

Er is een fout opgetreden in dit gadget