07 april 2009

Zuidoost Gold Race 2009

Voor het eerst in de fietsplannen historie zou op zondag 5 april de “Zuidoost Gold Race” gereden worden. Deze tocht, door Erwin “the Flyer” R uitgezet, had helaas een betrekkelijke lage opkomst, namelijk twee. Om precies te zijn: Erwin zelf & ik.
Opzich niet zo erg, want daardoor hadden we natuurlijk wel de tijd om behoorlijk bij te kletsen. Dat hebben we dan ook maar gedaan. En gefietst natuurlijk!

Uiteindelijk heeft Erwin de route wel iets aangepast. In deze versie zou Breukelen naast het ontmoetingspunt ook het startpunt worden van de tocht. Het was wel fris ’s morgens, maar we hadden er wel goede zin in! En bovendien zou de zon later op de dag toch doorbreken.
Via Wilnis, Vinkeveen, de Ronde Hoep & de Amstel reden we Amsterdam binnen waar we de Utrechtse brug opreden en aan de andere kant weer af. Eenmaal beneden reden we langs de andere kant van de Amstel weer terug. Even later ging het langs de Holendrecht richting Abcoude.
Vermeldenswaardig was ook de vrachtwagen net voorbij Vinkenveen met EDCOMA erop. Voor de zekerheid hebben we toch maar een foto gemaakt voor Bananeman, hoop dat ‘ie hem leuk vindt.

Bij Abcoude was het wel even genoeg geweest. De wind had zeker zijn werk gedaan en lang niet altijd in ons voordeel. Tijd dus voor koffie met appelgebak.
Na een pittoresk rondje door Abcoude ging de tocht verder langs de Gein richting Weesp en Nigtevecht. Langs de Vecht kregen we de wind weer tegen en gingen, niet eens zo heel erg langzaam, kop over kop richting Breukelen.
Eenmaal weer terug in Breukelen staken we het Amsterdam-Rijnkanaal over om even onze fietsen te parkeren en nog een laatste stukje bij te kletsen... Over deze tocht natuurlijk.

Een ding was duidelijk: erg ligt een mooie route bij “the Flyer” in de kast. Hoop dat hij er volgend jaar, met iets meer deelnemers, weer uit komt. En laat de zon dan ook maar iets vaker doorbreken!


Met dank aan: Rotterdam Vormgeving

2 opmerkingen:

Bananeman zei

Ik vind hem leuk! En ik vind het ook erg leuk dat Bokkie weer op de fiets zit. Hoppa! Volgende keer ben ik er ook bij.

bokkie zei

Mooi dat je hem leuk vindt! Misschien is dit ook wel leuk: EDCOMA. ED de "Sloophamer" COMA slaat iedere tegenstander in COMA!

Er is een fout opgetreden in dit gadget