12 april 2009

Veenendaal - Veenendaal 2009

En wederom heeft een Fietsplannen team een zeer geslaagde editie van Veenendaal - Veenendaal volbracht! Als troef brachten Eric en Jasmijn dit jaar hun tuinarchitect mee: de superklimmer en tempobeul Lars.


Op een stalen ros uit het stenen tijdperk reed hij de stenen uit de straten en liet menig getraind wielrenner achter zich. Met fris geschoren benen lukte het mij een enkele keer om eerder dan hem boven te zijn maar het merendeel van de dag zat ik toch lekker in zijn wiel. Jasmijn had me van te voren al gewaarschuwd en beloofde me veel bier (Jasmijn, ik heb je mail nog even opgezocht haha):
Ja, ja ik neem stevige competitie voor je mee! Als je eerder boven bent dan Lars krijg je van mij net zoveel bier als je wil, : )!
Ook Eric en Jasmijn waren in goede doen (Mallorca is wel ergens goed voor geweest) en ook omdat we op tijd vertrokken (rond 08:00) zaten we voor 14:00 alweer bij de finish met een versnapering. Jasmijn zat er al want was bij de laatste stempelpost eerder weg gegaan en was met een lekker snel groepje mannen mee gefietst (het zal ook eens niet). Vreemd genoeg moest ik toen ik aankwam alsnog zelf bier gaan halen. De theorie van Jasmijn was nu ineens: "Nee, ik was als eerste bij de finish." Vrouwen.. ;-)

Het bier daargelaten was het een superdag en was iedereen in goede doen en goede conditie. Slechte 1 lekke band van mij maar gelukkig bracht Lars me in rap tempo snel weer bij de groep. Al dat kopwerk brak hem later wel wat op. Nog bedankt Lars! Volgende keer doe ik ook kopwerk voor jou..Tijdens deze tocht kon ik mijn nieuwe Sigma Rox 9 fietscomputer uitproberen. Met de slag om de arm dat nog niet alle instellingen helemaal goed stonden zijn dit mijn totalen van de dag volgens dit fraaie apparaatje wat me tot nu toe prima bevalt:


De maximale hartslag van 200 (ik zag zelfs 202 op de teller staan) was tijdens de klim waarin ik als eerste boven was. Het zag er ook niet uit zoals je op de foto kunt zien dus ik moet dat maar niet te vaak doen misschien..


Op de meeste andere klimmen was Lars als eerste boven. Wat zijn hartslag was weet ik echter niet..
Tot volgend jaar!

2 opmerkingen:

rotimanis zei

Hee Ed! Goed man.
Maar natuurlijk ook Jasmijn, Eric en Lars.
Ed, ik neem aan dat je niet rijd op hartslag!?
Ik zal trachten om het gevoel van mijn laatste dag Mallorca door te trekken bij de "Gravite"....tja, er zit wel een maandje tussen....
Maar, ik ga pieken!

bokkie zei

Vorig jaar gemist, dit jaar ook weer...
Hoop erop om volgend jaar met een goede conditie & zonder gat in mijn schedel aan de start te staan!

Toevallig nog 3 mannen in zwarte pakjes van mitsubishi elevators gezien? Als het goed is reed Leon met twee collega's ook deze tocht. Ze waren van plan om hard te gaan, dus misschien hebben jullie hun gemist of anders andersom...

En op na de Grand Prix du Gravité waar Edward "Rotimanis" gaat pieken!

Er is een fout opgetreden in dit gadget