01 september 2008

Proef de Tour de France van 2010



Onder het motto: Proef de Tour de France van 2010, reden 4 fietsplanners de 1e toertochtversie van de Ronde van Midden-Nederland.
Erwin “The Flyer” R. arriveerde al op zaterdagavond en nuttigde met mij een voedzame maaltijd, een paar lekkere biertjes & stel ongezonde maar verkwikkende sigaretjes. Het was een mooie zomeravond dus dat beloofde veel moois voor de volgende dag.
Leon “Vita C.” stond al vroeg aan de deur en samen reden we naar de Croeselaan waar Eric “limonaira” de V. ons opwachtte. Met zijn vieren reden we verder richting de Uithof voor de start van onze 150 km fietstocht.

Al vroeg hadden we een mooi groepje te pakken en reden we met iets meer dan 30 km/pu via Bilthoven naar Soesterberg. Na de beklimming van de Pyramide van Austerlitz kwamen we sneller dan verwacht bij onze eerste stempelpost in Driebergen.
Enthousiast over het lekkere tempo reden we met zijn vieren de Maarnseberg op en passeerde we even later de Ruiterberg (uit de Classica Montagne du Chevalier) die we helaas links lieten liggen. Vlak voor de Amerongseberg haakte we weer aan bij een groepje dat eigenlijk iets te hard reedt maar we werden zo wel mooi aan de voet van de Amerongseberg afgezet.
Na de afdaling reden we weer met zijn vieren verder richting de Elsterberg en de Grebbeberg. Daar was een tweede stempelpost en een goede mogelijkheid voor koffie met gebak. Die kans lieten we niet liggen en dus zaten we lekker in de schaduw op een verder zonovergoten terras.

We waren inmiddels halverwege koers en reden richting de beklimming van het Paardenveld. Via de Defensieweg reden we richting Elst waar we wederom bij een groepje konden aanhaken.
Bij Amerongen draaide we de dijk op. Het tempo bleef goed en ging inmiddels, o.a. door een redelijk gunstige wind, richting de 37 km/pu. Af en toe verscheen er zelfs een fietsplanner op kop van het peloton. Bij Wijk bij Duurstede was er nog een stempelpost en dus ook een pauze.
Hierna ging het tempo nog iets verder omhoog, mede dankzij bijdrages van Erwin “the flyer” R. & Leon “Vita C.”. Het Tour de France gevoel zat er nu helemaal in. Onder een zomers zonnetje op de fiets lekker scheuren door een mooi landschap. Het enige verschil was dat er geen zonnebloem- of lavendelvelden waren maar een pittoresk slingerend dijkje met mooie uitwaarden.
Bij Nieuwegein was de koek op, gelukkig was daar ook een stempelpost. Na een korte pauze met wat sportdrank & stroopwafels konden de laatste 15 km dicht gereden worden, in een rustig tempo wel te verstaan.

Vlak voor de Maliebaan bereikten we het “rode vod” voor de laatste kilometer en op de Maliebaan zelf werd er flink gekoerst door wedstrijdrijders. Het zag er allemaal sfeervol en gezellig uit.
Ben benieuwd hoe dat er uit gaat zien als de overtreffende trap van de Tour de France onze binnenstad aandoet. In ieder geval heb ik de smaak al te pakken en naar deze mooie Ronde van Midden-Nederland kan ik zeggen: dat smaakt naar meer!

PS de wielrenners in de video waren natuurlijk de wedstrijdrijders!


Met dank aan: Rotterdam Vormgeving

2 opmerkingen:

Bananeman zei

Super! Dat klinkt als een mooi fietsavontuur.

Erik B. wilde overigens op zich nog wel afgezet worden op de Maliebaan hoorde ik. Maar dan wel vanuit zijn huis.. ;-)

rotimanis zei

Heren,
Bravo voor het mooie verslag!
Alleen jammer dat de Tour in 2010 in Rotterdam begint, zodat de profs het o zo fraaie Utrechtse landschap missen...
Zelf ben ik zeer goed herstellende en begin ik naar mijn piek toe te werken...ergens eind november, denk ik.
Edward

Er is een fout opgetreden in dit gadget