14 augustus 2007

Luik-Bastenaken-Luik 2007 - Dag 1


Grijs, grauw & nat, dat is de beste omschrijving van het weer op de donderdagochtend 9 september dat Ed & ik met de trein naar Maastricht vertrokken. Toen we op de fiets richting Luik reden was het er niet beter op geworden, dus de regenschoenen & jasjes konden gelijk aan.

Van onze verslaggevers Bokkie en Eddie:

Op gpstracks.nl hadden we de Steven Rooks Classic gedownload en er een stuk aan vast geplakt om op een mooie en leuke manier naar Luik te rijden. De route was inderdaad mooi, alleen die regen hield maar niet op.

In Nessonvaux zijn we gestopt voor een opwarm pauze in het plaatselijke café. De sfeer was goed en bovendien was het er droog & warm.

Na Nessonvaux kwam, wat mij betreft althans, het hoogtepunt van de route, de klim richting Banneux. In de mist klommen we langzaam omhoog en hadden we door de flarden af en toe een prachtig uitzicht over het dal.

Nat & koud kwamen we in de jeugdherberg aan waar we na een lange & warme douche weer enigszins op temperatuur kwamen. De kleren werden opgehangen om te drogen (zie foto boven) en het uitzicht uit onze kamer zag er als volgt uit:


Daarna was het vlug de stad in om te eten. Ed’s scherpe blik zag direct een “leuk & donker steegje”, (daar heeft Ed wel oog voor) waar de keuze op een Indiër viel. Daarna gingen we het terras op in dat zelfde “leuke, donkere steegje”. Dankzij de vele taalmisverstanden met onze dronken Waalse vrienden Peter & Marco ("Excuuuuuussse me!!"), het lekkere Rochefort bier & het mooie café werd het inderdaad erg gezellig. Vooral het verhaal van Marco over de grenscontrole bij Slovenië (?) waar hij zonder paspoort (?) werd aangehouden maar hij zich hier toch uit wist te redden (?) door samen met de 5 (?) douanebeamtes het op een zuipen te zetten zorgde voor veel hilariteit. Het was maar goed dat de slechte weersvoorspelling voor de volgende dag inderdaad de volgende dag ook uit bleek te komen!

Dit is deel 1 van een verslag over Luik-Bastenaken-Luik 2007. Stay tuned!

1 opmerking:

rotimanis zei

Kom op Ed,
laat ons nu niet in spanning zitten.
Nee, geen Lowlands-verhalen, eerst het verslag van LBL.
Edward

Er is een fout opgetreden in dit gadget