22 april 2007

Zinloos Fietsgeweld


Triest nieuws na de tourversie van de Amstel Gold Race (waarover later meer): Toerrenners opgepakt na zware mishandeling


Naar aanleiding van dit bericht is er op het gastenboek van de Amstel Gold Race website een heftige discussie losgebarsten over dit en soortgelijke incidenten. De discussie wordt er al snel eentje tussen "de fietsers" en "de automobilisten" c.q. "de lokale bevolking". Een greep uit de reacties:
Hopelijk krijgen ze een [..] douw van de Keutenberg zonder rem...
Het begint echt heel vervelend te worden die grootschalige groepen. Er moet echt wat aan het aantal deelnemers gedaan worden. Ze denken dat de hele weg van hun is. Levensgevaarlijk!

Als sinds jaar en dag worden we geteisterd door horden fietsenrenners die menen dat de straat hun eigendom is. En hoe groter de groep hoe erger. Maar zeg er niks over, want je krijgt gelijk een grote mond of erger.
ik weet dat ik generaliseer, maar het probleem is dat er VEEL meer dan 2 rotte appels zijn. Ik ben ervan overtuigd dat de renner die onze auto volgespuugd heeft, niet een van die twee andere is... En hoevaak je een middelvinger krijgt, alleen al omdat je met een auto dezelfde weg durft te begaan als deze zogenaamde halfgoden met hun strakke pakjes? Gebaseerd op ervaring: 50 % doet zich voor alsof de straat hun privé eigendom is zodra ze in een groep zijn!
[..]
In tegenstelling tot wielrenners, zijn de meeste automobilisten NIET voor hun plezier onderweg, al zeker niet tijdens zo'n toertocht als deze! De wereld draait niet alleen om fietsen, ook al denken velen van jullie dat... Hoeveel gewonden moeten er nog vallen voordat jullie dat eens eindelijk accepteren?


Ik ben het in ieder geval eens dat er meer mongolen rondfietsen dan die twee idioten uit Beverwijk. Een probleem met dit type wielrenners is dat ze direct panisch worden als hun gemiddelde snelheid dreigt te zakken omdat er een auto voor hun neus staat. Ze kunnen natuurlijk onmogelijk terug komen op de fietsclub met een slechtere eindtijd dan vorig jaar. Stel je voor.

En ik denk dat 14.000 man inderdaad te veel is voor zo'n gebied als Zuid-Limburg.

Maar gelukkig heb ik deze dag zelf eigenlijk alleen maar blije mensen gezien. Zowel bij de fietsers als bij de vrijwilligers als bij de automobilisten. Organisatie, bedankt!

6 opmerkingen:

Bananeman zei

In ieder geval mogen de twee uit Beverwijk nooit meer mee rijden met de Amstel Gold race:

Slaande fietsers nooit meer in Amstel-toer.

Killer Rabbit zei

Terecht. Wat ook opvalt is dat de intolerantie van beide kanten komt. Het grootste deel van de fietsers - en automobilisten - proberen er wat leuks van te maken en de ergernissen niet uit de hand te laten lopen.
Maar van beide kanten zijn er een paar lui die het alleen maar op de spits willen drijven.

En op het gastenboek van amstelgoldrace.nl zijn de automobilisten van dit soort helaas ook rijkelijk vertegenwoordigd.

De weg is van iedereen, en fietsen mag net zo goed. Gewoon met elkaar een beetje rekening houden.

bokkie zei

Ongelofelijk, ook op het gastenboeken van De Telegraaf is er inmiddels een flinke discussie (lees : scheldpartij) losgebarsten.
En natuurlijk moet ik toegeven dat alle wielrenners inderdaad onzettende klootzakken zijn. Wat ik echter zo ontzettend jammer vind is dat men alleen de groep wielrenners aanpakt! Volgens mij zijn ook alle mannen klootzakken, alle mensen uit Beverwijk klootzakken, alle mensen uit Noord-Holland klootzakken, alle mensen van boven de rivieren klootzakken & alle groepjes van 2 personen zijn ook klootzakken.
En dan zal je straks ook zien dat Mohammed, die klootzak van een overbuurman, gaat zitten jammeren: “Ik ben wel blij dat die wielrenners geen moslims zijn!”
Nou ik zeg het je: klootzakken zijn het, allemaal klootzakken. Behalve natuurlijk die zuurpruimende mensen die van die nog zuurdere reacties op De Telegraaf site posten. Dat zijn tenminste mensen die zeggen wat ze denken & die ook nog eens een genuanceerde mening over fietsers hebben!

Bananeman zei

fietsplannenvoor echte klootzakken met een fiets

Erik B zei

In de rolstoelronde van Bergeijk heeft zich een gewelddadig incident voorgedaan. Met
zogenaamde sporters van boven de grote riooolen.

Radio Bergeijk 2007 21 apr 2007.

bokkie zei

In de open sjoel competitie voor blinden te Maasbracht schijnt ook al onreglementair geworpen te zijn met sjoelstenen! Waar moet dat toch heen?

Er is een fout opgetreden in dit gadget