26 maart 2007

Posbank


Posbank – Rheden – 25 maart 2007. De eerste voorjaarsklassieker van het Fietsplannen circuit.

Na enige aarzeling verzamelen de ploegen zich rond 12 uur op de parkeerplaats. In het duidelijk aanwezige voorjaarszonnetje maken ploeg Rotterdam/Borgonjen, team Coumans en ploeg Erwin zich op voor een vriendschappelijke oefenwedstrijd.
Na inspectie van het materiaal, dat uitgebreid is met een klassieke Koga, wordt de eerste ronde ingezet.
Onder aanvoering van van Rotterdam, die het parcours vakkundig uit zijn hoofd kent, rijden we met z’n zessen de eerste lussen om de Posbank, die telkens eindigen in een mooi klimmetje van een procent of 10.

Doortrappen is het sleutelwoord. Erwin R is tot de lunch nog aan het wennen aan de Koga. Het staal is stevig maar zwaar. Na de lunch revancheert hij zich stevig. Ook de Coumannen Ivo en Leon laten zich niet onbetuigd als ze smalle fietspaadjes afduiken. En Mark, Erwin B en Erik fietsen er natuurlijk ook lustig op los.

De lunch is een welkom moment voor een gesprek, een draai aan de zadelmoeren en wat warmere kleding. De zon heeft nog last van een koude start en laat het ’s middags regelmatig even afweten. Erwin B heeft, zoals de foto laat zien, een creatieve oplossing voor zijn gebrek aan overschoenen.

Nu de lunch en de eerste drie lussen, een afstand van 40 km, erop zitten wordt de middagetappe ingezet. Nu het parcours bij iedereen bekend is wordt de sfeer wat losser en is het gesprek niet van de lucht. Het loopt een tijd lekker tot de man met de spijker langskomt en Mark een bezoekje brengt. Desondanks, en met enige vertraging, wordt de middag goed afgesloten. Omdat het al laat is, en de benen leeg zijn, wordt het derde rondje aan de lezer overgelaten.

Resultaat

80 km, bijna 900 hoogtemeters, ruwweg 24 km/u als je de lunchpauze niet meeneemt.

Foto's


1 opmerking:

bokkie zei

Al met al nog een gelukt dat ik de broer van de "man met de spijker" niet tegen ben gekomen...

Op naar de toerklassieker Veenendaal - Veenendaal op 14 april.

Er is een fout opgetreden in dit gadget