01 maart 2007

De start van het wielerseizoen met "slappe" Aziaten.

Op zaterdag 3 maart wordt het wielerseizoen geopend met de Omloop het Volk. Om alvast warm te lopen (lees: fietsen) stond er in De Pers een stuk over “onze” Skil-Shimano ploeg.
Na het lezen van de uitspraken van Ploegleider Hoekstra over zijn “Aziaten” kijk ik ineens heel anders tegen wielrenners met een “oosterse” achtergrond aan!

Kijk: dat Hollanders niet klagen en gewoon doorrijden als het regent lijkt me logisch. Ik heb ook niet voor niets een groot vertrouwen in Aart Vierhouten & Maarten den Bakker. Ook zie ik een mooie toekomst voor Maarten Tjallingii en de Skil-Shimano ploeg. Dus met recht mag je trots zijn op onze Hollandse hardrijders!

Maar volgens Ploegleider Hoekstra hebben zijn Aziatische renners een minder doortastende houding. “Ik baal soms van hun karakter. Wielrennen is een harde sport, daar hebben ze het moeilijk mee. En dan durven ze gerust te klagen als het warm is of als het regent. Daar hebben de Hollandse renners in de ploeg geen last van”, stelt Hoekstra.
Nou meneer Hoekstra ik vind het ook onbegrijpelijk hoe een stel ondankbare Aziaten, die waarschijnlijk ook nog eens goed betaald worden, te pas en te onpas beginnen te klagen als er een drupje regen op hun hippe kapsels valt. Alsof u er wat aan kan doen dat de meeste wielerwedstrijden buiten verreden worden, met al die temperatuurwisselingen en nattigheid!

Maar goed, a.s. zaterdag kan ik weer eens lekker voor de buis naar de start van het wielerseizoen kijken en genieten van onze jongens in die mooie Skil-Shimano pakjes. Misschien dat ik dan ook nog even een van mijn wielrennende neefjes met “oosterse achtergrond” ga bellen. “Weet je wat ik hier lees joch: die ploegleider van Skil-Shimano vindt Aziaten nogal een slap karakter hebben!
Lijkt me erg leuk, tenzij Fang Xu, Ji Cheng of Jin Long van de Skil-Shimano ploeg als eerste over de streep komt.


Met dank aan: Rotterdam Vormgeving

4 opmerkingen:

rotimanis zei

Ik heb het afgelopen weekend actief voor de buis gezeten. Indrukwekkend, zowel Omloop het Volk als Kuurne-Brussel-Kuurne.

Ik probeer dit seizoen op mijn momenten te pieken en niet constant het hele seizoen mijn kunnen te tonen. Mijn laatste piek was tijdens de (helaas afgelaste) MTB-rit in Nijmegen.
Echter, met de stijgende temperaturen zal mijn volgende piek ergens begin april zijn...

Bananeman zei

Omloop het Volk was een mooie koers met een zeer spannend einde. En eindelijk weer eens de Rabo trein in beeld!

Dat er nog maar vele treinen mogen volgen.

Over pieken gesproken: Erwin en ik gaan vrees ik nog niet pieken bij de Ronde van Vlaanderen. Ik hoorde dat Erwin's persoonlijke trainer het hem ook had afgeraden. Dus ja, wie ben ik dan?

bokkie zei

Ik zeg altijd maar zo: eerst de Grand Prix du Gravité, en dan pas pieken!

P.s. nu berijp ik waarom Erwin zo enthousiast is over zijn persoonlijke trainer!

Sander zei

http://www.liveleak.com/view?i=1f1_1174786021

Er is een fout opgetreden in dit gadget