20 maart 2006

Utrecht-Gouda-Utrecht

Hoewel we dit voorjaar al veel zon gehad hebben is toch nog steeds behoorlijk koud voor de tijd van het jaar. Afgelopen zaterdag echter scheen de zon volop en daardoor steeg het kwik zowaar tot 7 graden Celsius. Reden genoeg voor een mooi tochtje.

De gebroeders Ivo & Leon C. hadden besloten om van Veenendaal via Utrecht naar Gouda te rijden, zodat zij de benen konden testen voor de “Classica Montagne du Chevalier” van zondag 26 maart. In Utrecht pikte twee goed ingepakte heren mij op om via Woerden & Oudewater naar Gouda te rijden.
Volop zon, wind in de rug en een pittoreske route maakte het eerste gedeelte van de tocht erg aangenaam. Rustig peddelend zijn we gezamenlijk langs de Hollandse IJssel naar Gouda gereden. De benen van beide heren hadden de test goed doorstaan en zij besloten dan ook te starten in de “Classica Montagne du Chevalier”. Naast Ivo & Leon C. is er nog een derde fietsende broer namelijk: Roy. Deze is helaas pas recentelijk met trainen begonnen, dat wil zeggen: nog geen meter op de fiets gezeten maar wel gestopt met roken! Daarom zal hij dan ook ontbreken bij de “Classica Montagne du Chevalier”. Maar namens Fietsplannen wensen wij Roy veel succes met zijn goede voornemens en mogen naast de longen de benen maar snel volgen!
Maar goed… de gebroeders Ivo & Leon C. zijn Gouda in gereden waarnaar ik over de N228 via Montfoort naar Utrecht terug ben gegaan. Vanaf Gouda was het nog 30km terug naar Utrecht en met de wind tegen was dit een goede training om eens anderhalf uur lekker voluit te gaan. In Utrecht bleek uiteindelijk dat ik het overleeft had dus ook ik ben klaar voor de “Classica Montagne du Chevalier”.

Mocht je deze route ook eens willen rijden dan is het misschien een beter idee om bij Haastrecht af te slaan richting Schoonhoven en dan langs de Lek via Vianen terug te rijden. Deze route is in ieder geval een stuk mooier. (kijk aanbevolen route).Met dank aan: Rotterdam Vormgeving

Geen opmerkingen:

Er is een fout opgetreden in dit gadget