04 april 2011

De Ronde van Vlaanderen

Het Fietplannen seizoen 2011 is reeds in volle gang en beleefde voor mij afgelopen weekend alvast een hoogtepunt met de Ronde van Vlaanderen (voor wielertoeristen). Hoogste tijd voor een Fietsplannen update dus!

Na al eerder met mijn, in grote vorm verkerende Info.nl collega's, gekoerst te hebben tijdens de Joop Zoetemelk Classic en samen met Sidney ook al de Karssen - Terug over de Heuvelrug gefietst te hebben was het afgelopen weekend tijd voor het echt werk: de Ronde van Vlaanderen!

Samen met collega's Sidney en Hansl vertrokken we op vrijdagavond naar het schone Vlaanderen met drie fietsen achter in Sidney's nieuwe ruime ploegleiderswagen (armpje uit het raam). Na de altijd fijne ambiance van een maaltijd bij een wegrestaurant met uitzicht op de snelweg kwamen we aan bij ons hotelletje in Brussel zuid. Inderdaad, aan de snelweg.

De volgende dag na een goede nachtrust (in ieder geval voor eentje van ons..) stonden we 06:00 fris en fruitig naast ons bed. Helaas was het nog best een eind rijden naar de start en daar bleek een gedoe aan de hand met inschrijvingen (overigens verder top organisatie!) waardoor we pas rond 09:00 op de fiets zaten.

Met 20.000 wielertoeristen op stap door het Vlaanders landschap met een heerlijk zonnetje en nog wel af en toe een windje. Hansl sloeg af voor de 75km om alvast een plekje vast te houden bij het cafe aan de finish. Voor ons begon het toen echt pas. 14 klimmetjes maar met name zeer veel kassei-stroken eisten hun tol. Ik had niet door dat we over zoveel kasseien moesten gaan. Ik heb er blaren op mijn handen van over gehouden. Door de drukte was het op sommige heuvelkes meer lopen dan fietsen en er waren daar dan ook de nodige valpartijen alsmede scheldpartijen. Maar ach, dat mocht de pret niet drukken.

Op De Muur was het gelukkig relatief rustig en konden we lekker fietsten. Er zat zelfs nog een kleine versnelling in halverwege, mede ook door de aanmoedigingen van het publiek ("Mama, ik wil ook zo'n shirt!").

Na 140km moe maar voldaan was het tijd voor een welverdiend Belgisch pintje of twee (geen Tongerloo dit keer, wel Orval). Toevallig zat Dimitri Verhulst pal naast ons op het terras en was de cirkel weer rond (Dimitri had de week er voor bij de Wereld Draait Door fragmenten over de Ronde laten zien).

Op zondag (na een rustig avondje Brussel-Zuid) hebben Sidney en ik nog een bezoekje gebracht aan de Koppenberg om de profs aan het werk te zien. Leuk om mee te maken en ik kon nog wat mooie kiekjes maken, o.a. van de latere winnaar Nick Nuyens.

Dank aan de organisatie en de gastvrijheid van Vlaanderen! Op naar de volgende Fietsplannen!Foto's zoals gewoonlijk op Flickr.

Geen opmerkingen:

Er is een fout opgetreden in dit gadget