27 april 2008

Rondje Schiphol


Gisteren reden A. Zülle (in zijn mooie nieuwe Campa shirtje) en ikzelf een fraai rondje om Schiphol heen.

Vliegtuigje aan je linkerhand houden en fietsen maar dus. Zoals al te lezen was op Velog reden we vanaf Amsterdam eerst, via Spaarnwoude (terrein o.a. van het Awakenings festival), naar Spaarndam om vervolgens via Haarlem af te zakken en bordjes Schiphol volgende in het centrum van Hoofddorp uit te komen.Onderweg was het heerlijk in de zon uitrusten en naar bootjes en vliegtuigjes kijken. De officiële spotter-plek is dan wel weg bij het hek van Schiphol maar we hebben toch nog een echte spotter door het hek zien gluren. Of het de slipstream van de Boeing 747 was weet ik niet maar de heer Zülle kreeg het af en toe aardig op zijn heupen en wist er, ondanks zijn zittend bestaan de afgelopen tijd, er toch nog een flinke vaart in te krijgen.

Op de terugweg door Osdorp werden we opgebeld door Erwin 'Crazy Rabbit' die ons spotte (of bijna omver reed, ik weet het niet) toen hij met de auto net bij Tuincentrum Osdorp weg reed. Ik ben erg benieuwd naar de nieuwe inrichting van zijn balkonnetje in ieder geval! Zeker omdat die van mij wel heel erg kaal is en wat inrichting kan gebruiken..

Alex durfde het deze dag helaas (?) niet aan om zijn splinternieuwe witte (!) wielrenbroek aan te trekken. Nadat de dame in de fietszaak al voorzichtig had gewaarschuwd (waarbij het woord 'scheren' viel) gaf de opmerking van zijn lieftallige echtgenote 's ochtends aan de koffietafel (terwijl A. zich bukte om een bidon op te rapen of zo iets) toch wel de doorslag. Ik zal deze opmerking hier overigens niet herhalen..

Afijn, een erg plezierige zonnige Fietsplannen dag. Op naar meer!

4 opmerkingen:

bokkie zei

Ben dan toch erg benieuwd na die opmerking.

Naast Alexei is ook Mooie Marco op de racefiets gespot door Bananeman. Hier staat de foto.

En: de Velog in de sidebar ziet er ook goed uit!

Flyer zei

Die mooie Marco is grondig het parcours aan het verkennen. En de finish lijkt bij Schiphol niet erg duidelijk aangegeven, gezien de foto. Jawel, de Flyer is on the blog.

bokkie zei

Hela hola, Mooie Marco & Campalex op de fiets en de Flyer online? Daar hebben de Duitsers een mooie uitdrukking voor: jets geht loss!

Flyer zei

Ik ken nog een paar mooie: Hungerklopf, Blitzattak, Reiffenplackerchen.

Er is een fout opgetreden in dit gadget