30 juli 2006

LF9: Van Zwolle naar Norg

Gisteren heb ik een stukje van de LF 9, de NAP route, gefietst. Namelijk van Zwolle tot Norg. Norg; het fraaie Noord-Drenthse dorp alwaar mijn broer en zijn lief vertoeven.
Deze route heeft een bijzonder thema: het NAP (Normaal Amsterdams Peil). De route volgt globaal de kustlijn die zou ontstaan als alle dijken en duinen zouden wegvallen.

Het was een bijzonder fraai stukje fietsen. Ik begon vanaf het NS station van Zwolle en al direct begon het erg mooi. Na een kort stukje fietsen ga je met het bijzonder vriendelijke Haerster veer de Vecht over. Daarna was het scheuren over geweldige dijkjes naar Hasselt. Vanaf Hasselt de zwarte kousen even stevig omhoog gehaald, maar Staphorst toch even rechts laten liggen, en naar Meppel gereden.

Via Meppel naar Nijeveen, alwaar ik mijn pijnlijke (en stinkende) linker voet even moest laten rusten. Na de bekende Hunebedden van Havelte was het toen was het al snel de bossen in. Ik was al een beetje bang dat ze me over schelpenpaadjes en andersoortige onverharde paden zouden laten fietsen en dat bleek te kloppen. Over het algemeen was het echter best goed te doen. Onverhard maar stevig is ook best hard (zei de buurvrouw vannacht nog). Het was alleen een beetje oppassen voor die bejaarden die me tegemoet kwamen fietsen en die met schrik op hun fiets zaten elke keer als ik met 30+ de hoek om kwam zetten. Dat houdt het wel spannend. In ieder geval was het daar bijzonder mooi fietsen.

In Wapse was het tijd voor een versnapering om de hongerklop en uitdroging tegen te gaan. Bij een erg vriendelijk restaurant koos ik het lekkere "Verrassingstaartje" van het menu. Hoewel de ingrediënten (o.a. brood, appel, uien, en mosterd) toch vrij duidelijk op de menukaart stonden bleef de bediening het steevast een verrassingstaartje noemen. Het was wel verrassend lekker, dat moet ik toegeven. De bediening ook trouwens.

Vervolgens was het nog maar één kaarthelft (van de geweldige nieuwe ANWB/VVV Topografische Fietskaarten serie) te gaan en dook ik de bossen van Appelscha in. Een stuk van dat fietspad was erg nieuw en verhard en dat maakt het fietsen door de bossen toch wel heel erg aangenaam. Door Appelscha heen en het mooie Fochtelöer veen over kwam Westervelde in zicht. Bekend terrein want vanaf daar is het nog maar een klein stukkie naar Norg.

In Norg stond de teller op 100KM, stond het bier koud, het eten ook trouwens, en was het zeer goed vertoeven in de tuin. Na een heerlijk relaxte zondag en een mooie wandeling ben ik naar Assen gefietst en heb ik aldaar de trein terug gepakt naar Duivendrecht (waar het net weer droog was) en via het altijd fraaie Diemen weer terug naar huis.

4 opmerkingen:

DiRene zei

Proest!!

Het wordt steeds grappiger :)

...dat zei de buurvrouw ook gisteren ?!?!!

DiRene zei

Oja ondertussen hebbik stiekem alweer 30KM op de fiets gezeten.

...en 5 minuten 10KM hardgelopen.

...nog een beetje testosteron en ik kan de cauberg op!!

bokkie zei

Effe die Cauberg oprijden en je bent er weer helemaal "boven op"!

P.s. waarom zit jij eigenlijk stiekem op je fiets?

DiRene zei

...laat ik maar uit de closet komen.

Ik fiets!

...en als de zon blijft schijnen zometeen weer!

Er is een fout opgetreden in dit gadget